Marta Jaakson • 13. oktoober 2012 kell 5:30

VIDEO: Eesti teed on lihtsalt vanad

Teedeehitajate Äripäeva konverentsil vastasid teedeehituse tipud küsimusele – Miks lagunevad teed Eestis kiiremini kui Põhjamaades?

Järgmisel aastal suunab riik maanteeameti peadirektori Aivo Adamsoni sõnul teedeehitusse ligi 160 miljonit eurot. Teede heaolu määravaimaks vaheks peetakse seda, et Soome teed ehitatakse tugevamale pinnasele. "Kui nad ehitavad teid graniidi peale, siis on see üks asi ja võib öelda, et need kestavad lihtsalt kauem," selgitas ta.

Samuti leiti, et Eesti teed on Soome teedega võrreldes lihtsalt vanad. "Kui meil on teekatete keskmine vanus üle 20 aasta, siis Põhjamaades – ma julgen arvata – on see vanus mingi 5-6 aastat. Ja noorem tee ongi parema väljanägemisega, vähem auke, vähem defekte," selgitas Lemminkäinen Eesti ASi juhatuse liige Sven Pertens.

TREV-2 juhatuse esimees Erki Mölder leidis, aga, et tegemist võib olla ka poliitilise küsimusega, kas kasutada oma või importmaterjale.

Hetkel kuum