19. oktoober 2012 kell 19:55

USAs langes eelnevalt omatud majade müük

Septembris langes eelnevalt omanduses olevate elamute müük kahe aasta kõrgeimalt tasemelt, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Müüki hoidis tagasi ebapiisav pakkumine, mis võib jääda hindasid ülespoole kruvima. Eelnevalt omatud elamute müük USAs langes septembris 1,7%, 4,75 miljoni peale, aasta baasil. Selline tulemus oli kooskõlas analüütikute oodatuga.

Keskmine müügihind tõusis võrreldes eelneva aastaga hüppeliselt. Viimati oli keskmise hinna nii suurt tõusu näha 2005. aastal. Keskmine elamu müügihind tõusis 183 900 dollari peale, mis on 11,3% kõrgem aastatagusest näitajast.

Eelnevalt omatud elamute müük kuivab kokku, samal ajal kui nõudlus kasvab, kuna praegused omanikud ootavad hindade edasist tõusu.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum