• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Caterpillar on kimpus kasinate tellimustega

  Maailma suurim ehitus- ja kaevandustehnika tootja Caterpillar ootab aeglasemat kasvu. Tuleval aastal peaks kompanii käive olema viis protsenti väiksem kuni viis protsenti suurem 2012. aasta käibest, prognoosis ettevõte.

  Bloombergi jälgitud analüütikud ootavad käibe 5,1protsendist kasvu.  Käibe kasv peaks kiiresti aeglustuma. 2010. aastal kasvas käive 31 protsenti, 2011. aastal 41 protsenti ja tänavu peaks käive kasvama 13 protsenti.
  Murelaps on tellimuste raamat. Ettevõte teatas, et kolmanda kvartali lõpuks kahanes võrreldes teise kvartaliga tellimuste raamat 18 protsenti, 23,1 miljardi dollarini.
  “Suurim mure on kahanevad tellimused, mis viitavad keerukamale tulevale aastale, eriti kaevandamise alal ning ka selles suhtes, kas Põhja-Ameerika ehitusturg hakkab kiiremini kasvama või mitte,” ütles William Blair & Co. analüütik Larry De Maria. “Caterpillari äri on väga tundlik majanduse suhtes. Üleilmse majanduse nõrgenemise ja kasvava ebakindluse juures on tellimused vähenenud.”
  Ettevõtte kolmanda kvartali kasum kasvas aastaga 49 protsenti, 1,7 miljardile dollarile ehk 1,71 dollarilt 2,54 dollarile aktsia kohta. Käive kasvas 4,6 protsenti, 16,4 miljardile dollarile.
  Ettevõte teatas eile, et selle aasta kasumiks tuleb 9–9,25 dollarit aktsia kohta 66 miljardi dollarilise käibe juures võrreldes juulis prognoositud umbes 9,60dollarilise kasumiga aktsia kohta 68–70 miljardi dollrilise käibe juures.
  Läinud kuul kärpis ettevõte oma 2015. aasta kasumieesmärki 15–20 dollarilt aktsia kohta 12–18 dollarile.
  Caterpillar on huvitav aktsia, mis P/E suht­arvu 9 alusel ei ole kallis. Kui aga aktsia on olnud kasvuinvestorite leivanumber, siis võivad nad hakata pettumust väljendama, sest mudelis oluliselt madalama kasvunumbri sisestamine toob suure tõenäosusega kaasa oluliselt madalama aktsia hinnasihi või õiglase väärtuse. See aktsia võiks olla hea ostuvõimalus, kui näiteks maailma majandusolud hakkasid paranema, kuid sellest puuduvad märgid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.