• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: USA presidendidebatt kütab kirgi

  Euroopa börsid avanevad täna üleval pärast eilset president Barack Obama ja vabariiklasest kandidaadi Mitt Romney viimast debatti enne presidendivalimisi novembris, kirjutas CNBC.

  Londoni börsi ootab 15 punkti kõrgem avanemine, Saksamaa börsi 16 punkti kõrgem avanemine ja Prantsusmaa börsi 11 punkti kõrgem avanemine.
  Eile õhtul leidis aset viimane debatt enne valimisi, kus Barack Obama ja Mitt Romney võtsid sõna välispoliitika teemadel. Tulises vaidluses ütles Obama Romney’le, et "iga kord, kui oled avaldanud arvamust, oled sa eksinud". Romney kritiseeris seevastu Obama Iraani-poliitikat, öeldes, et Obama ja liitlased peaksid tegema palju rohkem.
  Kuigi debati teemaks oli välispoliitika, arutati palju ka majandusteemasid, mis on küsitluste põhjal valijatele kõige olulisem.
  Mõlemad kandidaadid nõustusid, et Iisraeli tuleb Iraani võimaliku rünnaku puhul toetada.  
  Viimaste küsitluste põhjal on Obama ja Romney seis võrdne.
  Euroopa börsid langesid eile, kuna maailma suurim ehitus- ja kaevandustehnika tooja Caterpillar ootab aeglasemat kasvu. Ettevõtte kolmanda kvartali tellimused vähenesid võrreldes eelmise aastaga 18%.
  Hispaania valmistub täna müüma 3,5 miljardi euro väärtuses lühiajalise tähtajaga võlakirju. Hispaania riigivõlakirjade tootlused on langenud rekordkõrgelt pärast seda, kui riik andis märku, et plaanib Euroopa Keskpangalt abi küsida.
  Reitinguagentuur Moody’s kärpis mitme Hispaania piirkonna, sealhulgas Andaluusia ja Kataloonia reitinguid, viidates nende halvenevale rahalisele olukorrale.
  Täna teatavad kolmanda kvartali tulemused Heineken, KPN, Norsk Hydro, Stora Enso, Swedbank ja Syngenta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.