Kristi Malmberg • 24. oktoober 2012 kell 11:40

Kristi Malmberg: tunnen end Keskerakonna valijana

Vaatan peaminister Andrus Ansipit rääkimas tõsise ja siira näoga eetilistest tõekspidamistest ja Reformierakonna sopaga üle valamisest.

Erakonna juhatus on just erakonnast välja visanud Silver Meikari, kes söandas väita, et on viinud erakonna kassasse raha, mis ei kuulunud talle. Inimesed, kes ise aastaid poliitikaga seotud olnud, mühatavad selle peale, et õige mul uudis küll. Erakondade varjatud rahastamine on teema, mille üle poliitikud eravestlustes nalja viskavad ja paremaid nõkse omavahel meenutavad.

Heatahtlikult suhtudes võiks ju arvata, et see sahkerdamine on miski, millega tegelevad peasekretärid ja sealt allapoole väiksemad sebijad. Aga nüüd vaatab peaminister ausa näoga kaamerasse ja ma tunnen end Keskerakonna valijana.

Keskerakond on siiani olnud see must lammas Eesti poliitikas, aga viimastel aastatel pakub Reformierakond talle kõva konkurentsi. Olen oma vaadetelt paremliberaal, keda ma nüüd valin? Või olen ma selle kõik unustanud järgmisteks riigikogu valimisteks?

Kui Keskerakonna valijatele ei lähe nende lemmiku teod üldiselt eriti korda, siis ma tahaksin väga loota, et Reformierakonna senine valija on kasvõi veidigi nutikam, laiema silmaringiga ja parema mäluga. Et senine valija ei unusta seda pilti, kus palju inimesi, kellest ta lugu on pidanud eesotsas väga hea rahandusministriga istuvad üheskoos pika laua taga ja viskavad endi hulgast välja inimese selle eest, et too rääkis tõtt. Tegi ta seda mingitel isiklikel kaalutlustel või mitte, aga nood pika laua taga istujad teavad, et ta rääkis tõtt.

No keda ma ometi valin edaspidi?

Hetkel kuum