Anu Jõgi • 26. oktoober 2012 kell 11:49

Tulemust parandanud Finnair läheb säästukuurile

Lennufirma Finnair alustab uue säästuprogrammiga, mille eesmärk on hoida 2014. aasta lõpuks kokku 60 miljonit eurot, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kui palju säästukuur mõjutab ettevõtte töötajaid, pole veel teada. „Räägime lähiajal töötajatega ja nende esindajatega, kuidas saavutada säästuprogrammi eesmärke ja kuidas me võiksime oma tööd efektiivsemaks muuta,“ teatas Finnairi tegevjuht Mika Vehviläinen.

Säästukava on jätk eelmise aasta augustis alustatud programmile, mille eesmärk oli kahandada kulusid ja tõhustada ettevõtet 140 miljoni euro võrra.

Finnairi juulist oktoobrini kestnud kvartali tegevuskasum paranes 77 protsenti eelmise aasta sama aja tulemusega võrreldes ja oli 48,9 miljonit eurot. Käive kasvas ligikaudu 7 protsenti, 650 miljoni euroni.

Finnair ennustas täna, et ettevõtte tegevuskasum kujuneb sel aastal positiivseks.

„Oleme oma pikaajalisest kasumieesmärgist siiski veel väga kaugel. Kallis kütus, tihenev konkurents ja konkurentide säästumeetmed eeldavalt meiltki lisategevust, aga kavatseme tegevusala pöördekohast võitjana väljuda,“ kinnitas Vehviläinen.

 

Hetkel kuum