Ave Lepik • 29. oktoober 2012 kell 12:23

Soomes kandideerinud eestlased valituks ei osutunud

Soome kohalikel valimistel Helsingi linnavolikokku pürginud Pärnust pärit Tiia Sirviö ja Allar Kaasik kogusid kokku 367 häält, kuid valituks ei osutunud.

Pärnu Postimees kirjutab, et Koonderakonna ridades kandideerinud 33-aastane üritusettevõtte müügijuhina töötav Sirviö kogus 326 häält, kuigi lootis koguda 1000 häält. Põlissoomlaste nimekirjas kandideerinud 63-aastane muusikapedagoog Allar Kaasik kogus 41 häält.

Esialgsetel andmetel kumbki neist 85-liikmelisse linnavolikokku ei pääsenud.

Eile Soomes peetud kohalikud valimised võitis Koonderakond sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna ees. Kolmele traditsioonilisele suurerakonnale järgnesid Põlissoomlased, rohelised, Vasakliit, Rootsi Rahvapartei ja kristlikud demokraadid.

Hetkel kuum