Ken Rohelaan • 2. november 2012 kell 15:27

USAs kütusehinnad languses

Vaatamata mitmete naftatöötlemistehaste sulgemisele langes bensiini keskmine jaehind alla 3,50 dollari galloni kohta, mis on madalaim pärast 6. märtsi, vahendas finantsuudisteagentuur CNBC.

Oil Price Information Service'i (OPIS) teatel langes riigi keskmine jaehind nädalaga kaheksa senti ja kuuga 28 senti galloni kohta. Mullu samal ajal oli see seitse senti kõrgem.

Kuigi majandusteadlased prognoosivad töödeldud kütusesaaduste vähenemist tehaste sulgemise tõttu ja selleläbi hindade paratamatut tõusu, teatas USA sisejulgeolekuministeerium, et lubab ajutiselt kuni 13. novembrini varustada kirderannikut Mehhiko lahest tulevatel võõra lipu all sõitvatel tankeritel.

Hetkel on OPISi analüütiku Tom Kloza sõnul kütusehinnad kõige rohkem langenud orkaan Sandy tõttu Lääne-Kanadas, Põhja-Dakotas ja Texase lääneosas. Elektri täieliku taastamise järel peaksid peamiselt idarannikul tekkinud pikad kütusejaamade järjekorrad lõppema.

American Automobile Associationi (AAA) ootuste kohaselt peaksid kütusehinnad langema aasta lõpuni. Riigi keskmised kütusehinnad peaksid 6. novembriks jõudma 3,40 dollarini galloni kohta ja 22. novembriks jääma vahemikku 3,25 kuni 3,40 dollarit galloni kohta. AAA esindaja Avery Ashi hinnangul võivad USA kütusehinnad praegusest aasta lõpuni kukkuda kuni 40 senti galloni kohta.

Hetkel kuum