• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa Komisjon: Eesti on ELi edukaim CO2 heite vähendaja

  Euroopa Komisjoni avaldatud ülevaade näitab, et võrreldes 1990. aastaga on Eesti  oma kasvuhoonegaaside heitkogust vähendanud poole võrra, olles ELi edukaim Kyoto protokolli eesmärkide täitja.

  "Võtsime Kyoto protokolli ratifitseerimisega endale kohustuse vähendada 2012. aastaks kasvuhoonegaaside õhupaiskamist kaheksa protsenti ning see eesmärk on juba kuhjaga täidetud," ütles keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.
  "Põhirolli mängis seejuures nõukogudeaegse majanduse ümberkujundamine tänapäevaseks, oluliselt vähem energiamahukaks majanduseks. Et ka edaspidi puhtama majanduse poole liikuda, tuleb suurendada taastuvenergia osakaalu ja energiasäästu ning panustada rohemajandusse, innovatsiooni ja tõhusamatesse tehnoloogiatesse," lisas ta.
  Euroopa Liit tervikuna on samuti jõudsalt Kyoto eesmärkide poole liikunud. Võrreldes 1990. aastaga on liikmesriikides välisõhku kasvuhoonegaaside paiskamine 15% väiksem ning saastamine on järjest vähenemas.
  Suurimad kasvhoonegaaside heitkoguse õhkupaiskajad ELis on Saksamaa ja Suurbritannia, kes kokku omavad kolmandikku kogu euroliidu kasvuhoonegaaside heitkogusest, neile järgnevad Prantsusmaa ja Itaalia.
  Ülevaates tugineti viimastele ehk 2010. aasta kasvuhoonegaaside heitkoguse inventuuride andmetele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Saunumi kahjum süvenes Ettevõte laieneb aga jõudsalt
Saunum suutis esimesel poolaastal käibe seitsmekordistada, aga puhaskahjum süvenes agressiivse turunduse tõttu, selgub börsiteatest.
Saunum suutis esimesel poolaastal käibe seitsmekordistada, aga puhaskahjum süvenes agressiivse turunduse tõttu, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Sõõrumaa vaidlushimulisest Oliver Kruudast: nimetan seda sadomasoks
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.