• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hea ja halb politseinik arstide streigis

  Äsja lõppenud meedikute streik tõi silme ette hea ja halva politseiniku võrdluse. Politseifilmides töötleb kahtlusaluseid algul eriti halb võmm, ja kui olukord näib lootusetu, astub mängu hea politseinik, kes paljalt parema suhtumisega saavutab vajaliku.

  Arstide vaatevinklist püsis sotsiaalminister Hanno Pevkur kõigi streiginädalate vältel pildil antikangelasena. Tegelikult oli ta varem saavutanud arstkonna hulgas üsnagi hea maine. Näis, et streigiaeg kulutas sealt paljugi maha.
  Kolmandal streiginädalal toodi mängu esimene “hea politseinik”, riiklik lepitaja Henn Pärn, kes kahjuks tulemust ei saavutanud. Streikivad arstid lihtsalt ignoneerisid teda. Pärn astus kaadrisse nädala algul sõbraliku sõnumiga “Võtame hirmud maha!”, aga reedeks teda enam pildil polnudki.
  Prints valgel hobusel. Viimasel streiginädalal  saabus ootamatult ja jõuliselt tegelik “hea politseinik”: riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna. Ta lubas lahkelt mõistmist, koostööd ja mõistagi rahalist katet otse riigikogust, rabades oma sõnumitega ilmselt ka arste. “Ta tuli nagu prints valgel hobusel,” märkis üks streigi liidritest selle kohta huumoriga. Raske öelda, kas see oli teadlik või sattumisi juhtunud poliitiline avantüür, kuid tulemuse see tõi. Streik on vähemalt ajutiselt peatatud. Tsahknalt aga ootavad arstid kahe nädala jooksul tegusid:  võluda juba menetlusprotsessi jõudnud riigieelarvest  välja vajalikud summad residentide töötasu suurendamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.