Marta Jaakson • 5. november 2012 kell 12:30

Endine EASi juhatuse liige ei tea EASi tööst detailselt

Endine EASi juhatuse liige Maria Alajõe ei soovinud vastata Äripäeva küsimusele, kas EASi juhtkond peaks võtma vastutuse oma valede otsuste eest.

Alajõe, kelle leping EASi juhatuse liikmena lõppes mõned kuud tagasi ja kes on hetkel Riigikogu kantselei direktor, keeldumise edastas Riigikogu kantselei direktori abi Marianne Jukk, kelle sõnul ei soovi Alajõe arvamust avaldada, kuna tema leping lõppes mõned kuud tagasi. „Ta ei ole detailselt kursis ja ei soovi kommenteerida,“ edastas Jukk.

EASi eksimuse tõttu jagati mitmekümnele ürituste ja konverentside korraldajale toetust rohkem kui lubatud, see võib aga maksumaksjale minna maksma üle 400 000 euro, kirjutas tänane Postimees.

Rahvusvaheliste ürituste ja konverentside meetmest ehk RÜKist toetuste taotlemise esimene voor toimus veebruaris 2010 ja Postimehe andmetel maksti EASi enda vea tõttu toetust rohkem, kui siseriiklik määrus lubab ehk tulu mahaarvestamise nõuet ei järgitud.

Sama viga kordus ka RÜKi teises voorus novembris 2010 ja märtsis 2011: vigase arvestuse tulemusel maksis EAS toetust rohkem, tagasinõuete kogusummaks on 268 602 eurot. Ehk kahe vooru peale kokku 428 369 eurot.

Hetkel kuum