• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Alustav ettevõtja peab olema valmis tohutult töötama

  Peale mitme ratsionaalse eelduse, nagu valdkondlik töökogemus, vinge äriidee ja alginvesteeringu olemasolu, aitavad edule ettevõtluses kaasa mitmed emotsionaalsed ehk ettevõtja isikust lähtuvad eeldused.

  Eelkõige peab inimesel olema valmisolek rämedalt tööd teha. Kui kõrvaltvaatajad tavatsevad edu peamiselt õnne arvele kirjutada, õigustades nii enda suutmatust, siis tegelikkuses ilma kõva töötegemiseta ettevõtluses läbi ei löö. Küsimus on pigem selles, et kuidas suudetakse oma sooritussuutlikkuse piire pidevalt nihutada.
  Rikkus laseb end oodata. Troostituks võib pilt muutuda siis, kui endale teadvustada, et rämeda töötegemisega kaasneb vähemalt alguses tagasihoidlik sissetulek. Inimesel on kaunis raske endale põhjendada, miks ta on juba kümnedat kuud kiirnuudlidieedil, sellal kui endised kursakaaslased mugavatel korporatiivsetel ametikohtadel riskivabalt palgast tulenevaid hüvesid naudivad. Ettevõtluse üks põhikreedo ongi lühiajalisest kasust loobumine pikaajaliste hüvede nimel.Teekond võimaliku eduni on aga käänuline, äärmiselt ebastabiiline ja kõrge määramatuse tasemega. Sellega kaasnev emotsioonide kõver meenutab Ameerika mägesid. Ettevõtja amet pisut sarnane müügitöötaja omaga. Sõna “ei” kuuleb alustav ettevõtja päevast päeva, kuid vaatama sellele tuleb järgmisel hommikul lootusrikkalt üles tõusta ja maagilise “jahi” poole edasi püüelda. See ei ole kerge ja seda suudavad vähesed.
  Paratamatud ebaõnnestumised. Iseenesest mõista kaasneb ettevõtlusega paratamatult ebaõnnestumise risk. See võib takistada ettevõtte loomist, kuna eestlase riskitolerants on üldjuhul kaunis madal. Tõsi küll, ebaõnnestumise hirm ei ole meisse nii sügavalt juurdunud kui näiteks jaapanlastesse, kuid ameerikaliku suhtumiseni on meil veel pikk tee käia. Pankrot tähendab ühiskonnas ebaõnnestumist – seda ei käsitleta kui kasulikku kogemust, mis kasvatab märkimisväärselt järgmise projekti edu tõenäosust.Kuid eks just see ongi ettevõtja teekond – paratamatute ebaõnnestumiste otsa komistada ja pealtvaatajate heietusi ning targutusi eirates järjekindlalt oma eesmärkide poole edasi sammuda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.