Kristi Malmberg • 15. november 2012 kell 14:35

Lennuliikluse korraldaja: kolleegid imestasid, miks meil palk langes

Lennuliiklusteeninduse AS-i juhatuse esimees Tanel Rautits ütles Delfile, et on üsna loogiline, et Eesti kohalik palgatase liigub ühtlustumise suunas arenenud Euroopaga, mis tähendab selget palgakasvu.

„See on viimastel aastatel nii olnud. Kuna meie põhitöö on olulisel määral seotud ülelendava lennuliiklusega ning meie kohustus on tagada teenusosutamise valmidus, siis on meie kulubaas üsna stabiilne ning tootmisettevõttele omaselt meil muutuvkulud sisuliselt puuduvad, mis teeb ka raskeks kohandada oma tegevuskulusid kiiresti tulude muutustele,“ räägib Rautits.

„Kui Euroopa kolleegid nägid meie tööjõukulude alanemist 2008. aastal, siis olid nad väga üllatunud, et selline asi aeronavigatsiooniteenuse osutaja puhul üldse võimalik on. Tulenevalt tegevussektorist peetakse seda väga harukordseks,“ lisab Rautits.

Hetkel kuum