Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Milliseid tehinguid on Buffett teinud?

  Maailma ühele rikkaimale inimesele Warren Buffettile kuuluv Berkshire Hathaway on kolmandas kvartalis müünud maha peaaegu kõik Johnson & Johnsoni ning General Electricu aktsiad. Berkshire’i tegevusest ühtset aktsiate ostmise või müümise suunda välja ei loe.

  Avalikuks saanud kolmanda kvartali aruannetest nähtub, et Berkshire’il oli 30. septembri seisuga kõigest 492 000 Johnson & Johnsoni aktsiat. Seda on 95% vähem kui teise kvartali lõpus, mil firma hoidis 10,3 miljonit aktsiat, vahendas CNBC. Alles jäänud aktsiate turuväärtus on kõigest 34 miljonit dollarit, teise kvartali lõpus oli see veel 682 miljonit.
  Lisaks on Berkshire kolme kuuga müünud 88% ehk ligi 4,5 miljonit General Electricu aktsiat ning septembri lõpuga kuulus firmale kõigest 588 900 GE aktsiat. Nende turuväärtus on 12 miljonit, varem oli see veel 88,4 miljonit dollarit.
  Kvartaliga tegi Berkshire Hathaway ka oste, kuid kõik ostud tehti ilmselt firma uute portfellijuhtide Todd Combsi või Ted Weschleri poolt. Üldiselt otsustavad nemad sadade miljonite dollarite liigutamise eest, kuid kui summa läheb üle 1 miljardi dollari, siis see on tavaliselt märk, et Buffett ise oli tehinguga seotud.
  Võimalusi on tekkimas. Suurim ost kolmandas kvartalis oli 4 miljonit Deere Co aktsiat, mille turuväärtus küündis 337 miljoni dollarini.
  Tuntumatest firmadest osteti juurde 5 miljonit General Motorsi aktsiat, 914 400 Bank of New York Melloni aktsiat, 11 504 300 Wells Fargo ja 872 500 IBMi aktsiat. 30. septembri seisuga oli Berkshire Hathaway USA aktsiaportfelli turuväärtus 75,3 miljardit dollarit. Teise kvartali lõpus oli see miljardi võrra väiksem.
  Buffetti puhul pole mõtet investeeringutes lühikesel ajaperioodil mingeid suuri muutusi otsida, sest tema on ikkagi väärtusinvestor. Kuid fakt on see, et USA turud on viimase kuu ajaga järsult alla tulnud ning näiteks Nasdaq 100 indeks on juba korrektsioonis (langus üle 10%). Kes Buffetti eeskujul aktsiaid hoida ei kannata, see võiks tõsiselt kaaluda müüki. Vaba raha ei teeks halba, sest lähiajal tekib kindlasti häid ostukohti.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Jaapani jeen langes dollari suhtes kriitiliselt madalale tasemele
Jaapani jeen nõrgenes dollari suhtes kümnendat päeva järjest ja üks dollar maksab nüüd 158 jeeni, mis on Jaapani valuuta jaoks madalaim tase 34 aasta jooksul.
Jaapani jeen nõrgenes dollari suhtes kümnendat päeva järjest ja üks dollar maksab nüüd 158 jeeni, mis on Jaapani valuuta jaoks madalaim tase 34 aasta jooksul.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Panga personalijuht: kõigile sama palga maksmine on märk nõrgast juhtimisest
Ettevõtte töötajatele sama palga maksmine on märk nõrgast juhtimisest, ütles SEB personali ja koolituse divisjoni direktor Margit Pugal.
Ettevõtte töötajatele sama palga maksmine on märk nõrgast juhtimisest, ütles SEB personali ja koolituse divisjoni direktor Margit Pugal.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Eluaseme hinnad kasvasid aastaga pea 8%
Eluaseme hinnaindeks kasvas esimeses kvartalis aastaga 7,8 protsenti, neljanda kvartaliga võrreldes ulatus indeksi tõus 2 protsendini, teatas statistikaamet.
Eluaseme hinnaindeks kasvas esimeses kvartalis aastaga 7,8 protsenti, neljanda kvartaliga võrreldes ulatus indeksi tõus 2 protsendini, teatas statistikaamet.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.