Romet Kreek • 16. november 2012 kell 8:39

Finasta: Silvano tõi väikese pettumuse

Oleme veidi pettunud Silvano FG kolmanda kvartali tulemuses, kuna käibekasv aeglustus, ütles Leedu Bank Finasta analüütik Tadas Povilauskas.

„Teise kvartali tugeva 18,5protsendise aastase kasvu järel ootasime, et kolmandas kvartalis tuleb kasv vähemalt kümme protsenti, kuid seda ei juhtunud ja nägime pessimistlikumat stsenaariumi,“ lausus ta.

„Rääkida brutokasumimarginaalist ja selle jätkusuutlikkusest (Valgevene) hüperinflatsiooni raamatupidamise tingimustes on väga keeruline ja see on investoritele ja analüütikutele raskeim ülesanne,“ ütles ta. „Ma arvan, et praegust brutokasumimarginaali võib pidada normaalseks, kuid tulevastel kvartalitel võib loota ka kõrgemat brutomarginaali,“ jätkas ta. „Ma soovitan investoritel vaadata äritegevuse rahavoogu, kuna see on väga hea raha genereerimise mõõdupuu ja see rahavoog on aastaga vähenenud 63,8 protsenti (kuigi seda segab tulumaksukulu). Seda on raske pidada positiivseks. Ärikulud ja dividendide tõttu maksukulu on korras ja nende pärast ei tule muretseda.“

Hetkel kuum