Raivo Sormunen • 21. november 2012 kell 6:49

Olainfarm – kiire kasv ja tubli dividend

Swedbank märgib oma värskes analüüsis, et Läti ravimifirma Olainfarmi aktsia hinnatase ning dividenditootlus peaks olema investorite jaoks atraktiivne ning jätkab aktsia katmist "tugeva osta" reitingu ning 3,70-latise hinnasihiga.

Olainfarmi kuine käive ületas Swedbanki teatel esmakordselt ajaloos oktoobris kuue miljoni Läti lati piiri, olles 99% kõrgem kui aasta eest. Panga hinnangul saavutas ravimifirma ajaloo suurimad müügimahud nii Venemaal, Ukrainas kui ka Lätis.

Swedbank tõsis Olainfarmi tänavuse käibeprognoosi 48 miljonilt Läti latilt 49 miljonile ning ootab ravimifirma kasumiks 7,9 miljonit latti, mis annab aktsia P/E (henna/tulu) suhtarvuks 5,5 ja EV/EBITDA suhtarvuks 4,2.

Pank hindab, et Olainfarm võiks tõsta selle aasta eest dividendimakset 20% ning maksta järgmine aasta välja 0,11 latti aktsia kohta, mis annab praegust väärtpaberi hinda arvestades dividenditootluse 3,6%.

Olainfarmi aktsia on sel aastal Riia börsil tõusnud 27,1%, tasemeni 3,12 latti.

Eesti Väärtpaberikeskuse andmeil on tegemist populaarseima lõunanaabri aktsiaga Eesti investorite hulgas.

Hetkel kuum