• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ligi: varsti me ei mäleta enam elektrihinna tõusu

  Kannatage ära, varsti me ei mäleta enam elektrihinna tõusu, kommenteeris rahandusminister Jürgen Ligi Keskerakonna soovi langetada elektriaktsiisi.

  "See on ebaseaduslik ja ärge kuulake neid, kes ööistungil tahavad tähelepanu saada. Seadus keelab kulusid vähendada ilma tulude vähendamisteta, riigikogul ei ole seda õigust," lausus Ligi.
  Ta viitas sellele, et elektrihinna muutus on teada juba 10 aastat. "Tuleb kannatada ära turu kohanemine ja varsti me ei mäleta seda. See parlamendi töö blokeerimine ei ole kuidagi õigustatud," sõnas ta.  
  Ligi sõnul ei ole eletkriaktsiis ka suurim elektrihinna mõjutaja.
  Riigikogu Keskerakonna fraktsioon on lubanud, et jätkab riigikogu survestamist seni kuni Reformierakond ja IRL loobuvad tegevusetusest elektrituru avanemisega kaasneva hinnatõusu leevendamisel. Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed on öelnud, et jätkavad obstruktsiooni ka pärast 2013. aasta riigieelarve eelnõu teise lugemise lõpetamist ja on lubanud venitamistaktikat jätkata, kuni koalitsioonierakonnad nõustuvad neli ja pool korda langetama elektriaktsiisi Euroopa Liidu poolt lubatud miinimummäärani. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.