Romet Kreek • 23. november 2012 kell 8:32

Saksamaa ärikindlus tõusis ootamatult

Saksamaa ärikindlus tõusis novembris üllatuslikult 2,5 aasta põhjast, mis võib viidata, et Euroopa suurimal majandusel hakkab paremini minema, vahendab Bloomberg.

Münchenis asuva Ifo instituudi ärikliimaindeks, mis põhineb 7000 juhi küsitlusel, tõusis oktoobri 100 punktilt 101,4 punktile. Analüütikud ootasid ärikindluse kukkumist 99,5 punktile. Ka Prantsuse ärikindluse indeks on tõusnud sel kuul enam kui kolme kuu põhjast.

„Kuigi me arvame, et majandus langeb neljandas kvartalis, peaksid olud tuleval aastal paranema,“ ütles Daiwa Internationali analüütik Tobias Blattner. „Pigem pöörab Saksamaa majandus tõusule, mitte langusse.“

Ootuste indeks tõusis 93,2 punktilt 95,2-le ja praeguste äriolude indeks tõusis 107,2 punktilt 108,1 punktile.

Hetkel kuum