Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naelutame hooletud majaomanikud häbiposti

  Äripäev kirjutas  26.11 Tallinna Maakri tänava maja põlengust ning avaldas arvamust, et see võis olla majaomaniku õnn. Nüüd ei pea ta enam sel kesklinna magusal krundil pisikest majakest renoveerima, vaid võib pilvelõhkujale mõtlema hakata.

  Tallinna kesklinnas on ligi poolsada maja, mis seisavad omaniku hooletuse ja kohustuste täitmata jätmise pärast püsti ausõna peal, oodates hetke, mil mõnele linnakodanikule või turistile pähe kukkud. Majadel, mille eest pole aastakümneid hoolt kantud, hakkab jaks otsa lõppema. Olen kindel, et sageli hoitaksegi ehitisi sellises seisus meelega, et need saaksid sobival hetkel “ise põlema süttida”.
  Väärtustame linnaruumi. Kuid kas see on mõistlik lahendus? Pistaks siis kogu asumile tule otsa ja rajaks vabanenud platsile meie oma Manhattani? Lagunevad tondilossid kaasaegse linna tänavapilti ei sobi. Kuid igale krundile ei saa klaasist kuubikujulist ärihoonet püstitada: mis sellest, et see omanikule materiaalset tulu võib tuua.Meie linna ajalugu ei jutusta vaid suurehitised, vaid ka väiksemad, omanäolised hooned. Väärtuslikke ehitisi tuleb säilitada, sest linnaruum on ühine vara, mida ei tohi kolearhitektuuriga reostada.Kuni mõni majaomanik sellest aru ei saa, ei jää ka linnaosavalitsusel muud üle, kui seadustest maksimumi võtta. Tõsi, seadused on praegu üsna jõuetud – ehitusseaduses sätestatud trahvimäärad on naeruväärselt madalad: füüsilisele isikule määratav kõrgeim rahatrahv on 1200, juriidilisele isikule 32 000 eurot.
  Trahvime täie rauaga. Viimase põlengu valguses on selge, et midagi tuleb ette võtta. Võtame hooletud majaomanikud range järelevalve alla.Esimese sammuna hakkame neid kehtivate seaduste alusel maksimaalses ulatuses ja sageduses trahvima. Seejärel hakkame aga hooletute majaomanike nimekirju regulaarselt avaldama.Et Tallinna südames, Eesti riigi magusaimatel kruntidel asuvate kümnete ja kümnete lagunevate ja kohati eluohtlike arhitektuurimälestiste omanikud on tihtipeale tuntud ja edevad inimesed, peaks säärane perspektiiv küllaltki pelutav olema.
 • Hetkel kuum
Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Euribor langes kolmapäeval veidi
12 kuu euribori intressimäär, mida tavaliselt kasutatakse eluasemelaenude puhul, langes kolmapäeval 3,719 protsendile.
12 kuu euribori intressimäär, mida tavaliselt kasutatakse eluasemelaenude puhul, langes kolmapäeval 3,719 protsendile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Lindström kuritarvitas oma turgu valitsevat seisundit
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.