• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vesi on leiva lauale toonud

  Sel aastal on Tallinna Vee aktsia teinud läbi imepärase tõusu ning koos investoritele makstava dividendiga on tõus olnud seda imelisem. Aktsia on tagasi börsile tuleku taseme juures, mis tähendab, et algusest peale veefirma aktsiaid omanud investorid on kenakesti raha teeninud.

  Põhjast järsu sööstu üles teinud Baltika järel on Tallinna Vee aktsia sel aastal enim kallinenud aktsia, ligi 48% tõusuga. Põhiliselt on tõusu taga firmale positiivselt kulgenud kohtuvaidlus konkurentsiametiga, kes tahab veetariife Tallinnas alandada, kuid seni ilma suurema eduta.
  Veebruaris sai aktsia tõuke, kui Tallinna halduskohus otsustas peatada konkurentsiameti 2011. aasta ettekirjutuse täitmise kuni kohtumenetluse lõpuni. See andis investoritele usku, et lähiajal Tallinna Vee tulud ei kannata ning juba suvel tuli teine tõuge, kui Tallinna ringkonnakohtult saadi positiivne otsus. Koos firma teise kvartali tulemustega tõusis aktsia taas üle 8 euro ning pole pärast enam tagasi vaadanud.
  “Viimased uudised kohtusaalist on pigem olnud ettevõtte aktsionäridele soosivad ning kuigi kohtusaaga ei ole veel läbi saamas, siis vähemalt Tallinna Vee võiduvõimalused on viimaste kuude jooksul meie silmis tõusnud,” kommenteeris LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa. Kuid analüütik hoiatab, et praegune kohtuvaidlus on ka suurim risk investorite jaoks ning samuti tuleb siia lisada poliitiline tahe veehinda langetada.
  Tänu positiivsetele lahendustele kohtuseinte vahel ja headele majandustulemustele väljaspool on Tallinna Vesi suutnud sel aastal piisavalt investoreid meelitada nii, et aktsia hind on tõusnud avaliku esmaemissiooni (IPO) tasemele. Teisipäeval sulgus aktsia 9,35 euro peal, mis on isegi 10 sendi võrra IPO hinnast kõrgem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi