• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bloomberg peab plaani Financial Timesi ostmiseks

  Alles äsja oleks The Financial Times olnud mis iganes meediafirma kroonjuveel, koheselt tekitades austust ja mõju lehe omanikule. Nüüd, võttes arvesse võimalikke ostjaid, võib maailma tunnustatuim ja kuulsaim finantsajaleht saada abivahendiks rohkemate arvutiterminalide müümisel.

  Michael R. Bloomberg on tõsiselt kaalumas The Financial Times Groupi ostmist, mis sisaldab ajalehte ennast ja poolt osalust teises finantsajalehes The Economist, kirjutab The New York Times, toetudes kolme Bloombergile lähedase inimese väidetele, kes palusid anonüümsust.
  Bloomberg on juba ammu imetlenud The Economisti ning viimasel ajal on see imetlus vaid kasvanud. Sõprade sõnul eelistab ta ajalehe lühikesi, löövaid ja selge sõnumiga artikleid, mis klapivad tema enda temperamendiga.
  Oktoobris külastas Bloomberg The Financial Timesi peakontorit Londonis. Pärast külastust, kui toimetaja küsis, kas ta on valmis ajalehe ära ostma, vastas Bloomberg: "Ma ostan seda iga päev".
  Ta on sõpradega ja abilistega rääkinud sel teemal avatult, kaaludes ostu positiivseid ja negatiivseid külgi. Sedavõrd kalli ostu tegemine pole lihtne, eriti harus, mida lugejana tohutult austab, kuid ärimehena ei salli, ütlesid inimesed NY Timesile.
  "See on ainus leht, mille ma ostaks," ütles Bloomberg ühele kaastöölisele. "Miks ma peaksin selle ostma?" küsis ta teiselt.
  Teine võimalik ostja võib olla Thomson Reuters, kuid nende motivatsioon on hoopis erinev. Firmal ei lähe viimasel ajal küll hästi, kuid The Financial Times laiendaks Reutersi brändi ja annaks firma ajakirjanike täiendava kanali, kuna firmal ei ole ühtegi regulaarselt ilmuvat lehte või ajakirja.
  Kuid enne peab ajaleht üldse müügile saabuma. The Financial Timesi emafirma Pearson kaotab kohe kaks juhtivat töötajat, mis on tekitanud spekulatsioone, et ajaleht võib müüki minna.
  Analüütikute hinnangutel maksab The Financial Times Group umbes 1,2 miljardit dollarit, mis on ilusti nii Bloomberg L.P. (2011. aasta käive 7,6 mld dollarit) ja Thomson Reutersi (2011. aasta käive 13,8 mld dollarit) haardeulatuses.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi