Ken Rohelaan • 12. detsember 2012 kell 16:41

FIFA ja UEFA võivad kaotada tasulised teleõigused

Euroopa Kohtu nõuniku sõnul peaksid jalgpallifännid saama maailmameistrivõistluste ja Euroopa meistrivõistluste finaalturniire tasuta vaadata, vahendas Bloomberg.

Euroopa Liidu kõrgeima kohtuvõimu Euroopa Kohtu juristi Niilo Jääskineni sõnul saavad Euroopa Liidu riigid lisada MM- ja EM-finaalturniirid ürituste hulka, mis on ühiskonna jaoks "suure tähtsusega" ja "vajavad tasuta televisiooniülekannet". Enamikel juhtudel on kohus selliseid nõuandeid järginud.

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA ja Euroopa jalgpalli koordineeriv UEFA apelleerivad madalama astme kohtu otsust seoses Suurbritannia ja Belgia elanike õigusega vaadata MM- ja EM-finaalturniire tasuta.

Jääskinen lükkas tagasi FIFA ja UEFA argumendid, et eksklusiivsete ülekandeõiguste piiramine rikub juhtivate jalgpalliorganisatsioonide omandiõigust.

Hetkel kuum