• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedi internetipank tõrkus kauplemisel

  Swedbanki internetipangas oli eelmisel nädalal probleeme Tallinna börsil noteeritud aktsiatega tehingute tegemisel.

  “Tahtsin reedel müüa 5000 Arco Vara aktsiat, aga sain lahti vaid 1500st, kuna internetipank ei näita turu sügavust ning väga raske on pimesi kaubelda,” pahandas igapäevane kaupleja Silver Leppik.
  Leppiku sõnul esines neljapäeval internetipangas kohati vale hinnaga aktsianoteeringuid või muutusid hinnad väga pika ajanihkega. Samuti oli mõni hinnanoteering risti (ostuhinnad müügihinnast kõrgemad – toim). Veel täheldas kaupleja, et aktsiate ostu- ja müüginoteeringute juures näidati valesid kauplemiskoguseid.
  Swedbank kinnitas Leppiku välja toodud probleeme. “Turuinfot vahendav ettevõte, kelle kaudu me aktsiahinna infot OMX-börsilt saame, on muutnud oma tasude struktuuri ja ligipääsuõigusi. Sellest tulenesid meie süsteemide tehnilised probleemid, mis avaldusid turusügavuse hindade ajutises kadumises ja viivitusega kuvamises,” teatas pank ja lisas, et probleemide lahendamise tegeletakse ja lähiajal loodetakse normaalne olukord taastada.
  Probleeme on olnud teistelgi. Ehkki LHV Panga kauplemiskeskkonnas on hindade kuvamise ja turusügavuse näitamisega kõik korras, tõdes maaklerteenuse juht Alo Vallikivi, et ka neil on aeg-ajalt probleeme ette tulnud.
  “Enamasti on probleemid tingitud ülekoormusest,” märkis ta.
  Äripäevaga rääkinud investor Leppik pole arvutanud, kui palju puuduliku börsisüsteemi info edastamisvead talle kahju tõid, ent Swedbanki kliendina märkis ta, et börsiinfo edastamisel esineb vigu suhteliselt tihti ja eriti siis, kui turgudel käib vilkam kauplemine. Nagu ka eile, kui Tallinki suuromaniku vahetus kohaliku börsi kihama lõi.
  “Päris kümmet veakorda pole ma sel aastal kokku lugenud, aga vigu on olnud palju. See kõik kahandab investorite kauplemisaktiivsust veelgi,” tõdes nördinud väikeinvestor.
  Aktsia turusügavuse näitamine aitab investoritel hinnata, kui suures koguses ja missugusel hinnatasemel soovivad investorid aktsiaid osta ja müüa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.