Romet Kreek • 17. detsember 2012 kell 9:17

Santander võib osta välja Banesto vähemusaktsionärid

Hispaania suurim pank Banco Santander võib osta välja aktsiad Banco Espanol de Credito (tuntud nimega Banesto), liites oma Hispaania ärid ühe brändi alla.

Banco Santanderi nõukogu kohtub täna, et kaaluda seda sammu, mis on osa ärilisest integratsioonist viia Banesto ja Santanderi privaatpanganduse haru Banifi kokku põhibrändi alla, vahendab Bloomberg.

Sandander ostis jaepanga Banesto 1994. aastal. Praegu kuulub Santanderile 90 protsenti Banestost. Banestol oli septembri lõpu seisuga 1698 kontorit ja 8303 töötajat. Panga varade maht oli sada miljardit eurot. Hoiuseid oli 50 miljardit eurot ja välja antud laene 67 miljardit eurot.

Banco Santanderi aktsiaga kauplemine on peatatud regulaatorite poolt. Aastaga on aktsia hind tõusnud 19 protsenti. Banesto aktsia on muutumatult 2,99 eurole. Aastaga on selle panga aktsia hind taandunud 20 protsenti.

Hetkel kuum