Ave Lepik • 18. detsember 2012 kell 12:27

Tallinn sai suurema õiguse ajada perekonnaseisuasju

Täna kirjutasid regionaalminister Siim Kiisler, Harju maavanem Ülle Rajasalu ja Tallinna linnasekretär Toomas Sepp alla lepingule, mis annab uuel aastal Tallinna linnale perekonnaseisutoiminguteks 300 000 eurot. Mullu oli see summa 174 479 eurot.

Halduslepinguga saab Tallinna linn õiguse sõlmida muuhulgas sündide ja surmade registreerimist, abielude sõlmimist ja lahutamist, abieluvõimetõendi andmist ning perekonnaseisuandmete muutmist ja parandamist.

“Tegemist on hea näitega riigi ja kohaliku omavalitsuse koostööst,” rääkis regionaalminister Siim Kiisler lepingu sõlmimisel ning lisas, et kui omavalitsus on piisavalt suur ja võimekas, saab riik edukalt oma ülesandeid koos rahaga neile üle anda.

Hetkel kuum