• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Businessweeki aasta halvimad firmajuhid

  Ka see aasta on Businessweekis reastanud aasta halvimad firmajuhid Darthmouthi ärikolledži professor Sydney Finkelstein.

  Vaata, kes on see aasta halvimaks valitud.
  5. Juulis Hispaania panga Bankia juhi kohalt lahkunud Rodrigo Rato, kes on seoses spekulatiivsete tehingutega, mis viisid Bankia krahhini, sattunud ka erinevate uurimisorganite tähelepanu alla. Kui 2011 oli Bankia kasum 309 miljonit eurot, siis peale Rato lahkumist oli pank 3 miljardi euroga kahjumis.
  4. Internetimängude looja Zynga tegevjuht Mark Pincus. Zynga aktsia on sel aastal langenud üle 75% ning firmast on lahkunud mitmed talendid. Pincusel on ärikraadid Whartonist ja Harvardist, kuid Finkelsteini sõnul on ta teinud väga lihtsaid vigu nagu näiteks sidunud Zynga liiga palju Facebookiga.
  3. Aprillis Avoni tegevjuhi kohalt lahkunud Andrea Jung, kes ei suutnud parandada ettevõtte äritegevuse probleeme, valmistada ette äri jätkajat ning keeldus ilutoodete firma Coty 10,7 miljardi dollarilisest ülevõtmispakkumisest. Alates 2004. aastast on Avoni turuväärtus langenud 21 miljardilt dollarilt 6 miljardile dollarile.
  2. Chespeake Energy juht Aubrey McClendon, kes ei suutnud hoida firma rahakotti lahus enda omast. Reutersi sõnul laenas McClendon firmalt kolme aasta jooksul salaja 1,1 miljardit dollarit ning pidas 200 miljoni dollari suurust nafta ja gaasi riskifondi. Finkelsteini sõnul on see selge huvide konflikt.
  1. Aprillis Best Buy tegevjuhi kohalt lahkunud Brian Dunn’i käe all toimus jaemüüjaga rida halbu sündmusi. Best Buy aktsia on aasta algusest kukkunud 50%, suurt langust on teinud nii Best Buy müük kui ka turuosa. Lisaks kulutas Best Buy 6,4 miljardit dollarit, et osta tagasi enda aktsiaid.
  Nimekirjast jäid napilt välja Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg ja Grouponi tegevjuht Andrew Mason.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.