• Jaga lugu:

  Poliitiline jagelus langetas USA börse

  USA aktsiaindeksid lõpetasid nädala viimase kauplemispäeva 1% madalamal, kuna tagasilöök fiskaalkuristiku kõneluste osas on tõstatanud hirme, et kokkuleppele ei jõuta enne aasta lõppu.

  Dow Jones: 13191    -121    -0,91%Nasdaq: 3021    -29    -0,96%S&P 500: 1430   -14    -0,95%
  Kongressi esindajatekoja spiiker Boehner ütles tänasel pressikonverentsil, et „plaan b” hääletuse läbikukkumine ei olnud loodetud tulemus. Vabariiklaste „plaan b” näeb ette järgmise aasta alguses automaatse maksutõusu ja kulukärbete ära hoidmist.
  „Kui president ja kongress ei astu vajalikke samme, tõusevad maksud kõikidel ameeriklastel,” ütles Boehner.
  Valge Maja ütles, et töötab koos kongressige, et vältida fiskaalkuristikku. President Obama ütles, usub kiire kokkuleppe saavutamist.
  Kui poliitikud ei jõua kokkuleppele aasta lõpuks, on risk, et 600 miljardi dollari suurune maksutõus ja kulukärped viivad USA tagasi majanduslangusse.
  Research in Motioni aktsia kukkus 22 protsenti, kuna BlackBerry nutitelefonide tootja kaotas kolmanda kvartali jooksul esimest korda firma ajaloos liitujaid. Micron kaotas majandusaasta esimese kvartaliga 27 senti aktsia kohta, mis on seitse senti rohkem kui analüütikud olid oodanud. Kiibitootja kannatas majandusebakindluse ja arvutituru madalseisu tõttu. Microni aktsia langes 7%. Nike’i kasum aktsia kohta oli 14 senti üle ootuste. Täna tõusis sporditoodete valmistaja aktsia üle 6 protsendi. Red hat teatas kolmanda kvartali kasumiks 29 senti aktsia kohta, aktsia tõusis 4,5%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.