Romet Kreek • 27. detsember 2012 kell 8:08

Starbucks saadab poliitikuile sõnumi

Washingtoni Starbucksi töötajad kirjutavad kohvitopsidele sõnumeid "Jõudke kokkuleppele!", et vältida 1. jaanuarist muidu automaatselt jõustuvaid maksutõuse ja valitsuse kulukärpeid.

Kohvikuketi juhatuse esimees Howard Schultz kiirustab Washingtoni piirkonna 120 kohviku töötajaid kirjutama täna-homme kohvitopsidele sõnumit "Jõudke kokkuleppele!", kui president Barack Obama ja ja parlamendi liikmed pöörduvad tagasi enne jõule kokku kukkunud eelarveläbirääkimiste juurde.

Kas Kongressi liikmed ka tegelikult joovad kohvi ja kas neile jõuab sõnum kohale, on iseasi.

Starbucksi kampaania eesmärk on saata eri meelt poliitikutele sõnum. "Me jälgime toimuvat ja oleme toimuvas äärmiselt pettunud, väärides paremat," ütles Schultz. Starbucks levitab sõnumit nii uues kui vanas meedias, kaasa arvatud Twitter ja Facebook, ning reklaamidega Washington Postis ja New York Timesis.

"Kui me ei saavuta progressi, siis me laiendame kampaaniat," ütles Schultz sõnumikampaania kohta.

"Arvestades Starbucksi kohvikute arvukust Washingtonis ja töötajate arvu Kapitooliumi künkal, ei oleks ma imestunud, kui kohvitops kirjaga "Jõudke kokkuleppele!" leiab oma tee Valgesse Majja ja parlamenti," ütles ta. 

"Meie poliitiline süsteem ei ole funktsionaalne, et vastata riigi vajadustele," jätkas ta. "See on nüüd üks kord, kus võiks lükata poliitika kõrvale, kuid me tunnistame risti vastupidist. Me näeme mittetoimimist, vastutustundetust ja juhtimise puudumist vähem kui kaks aastat kestnud võlalae kriisis,“ ütles ta.

Hetkel kuum