Ave Lepik • 27. detsember 2012 kell 9:59

Linnamäe haare laieneb

Ravimimüüja Magnumi omaniku Margus Linnamäe ettevõte omandab meditsiiniseadmete müüja ASi Semetroni aktsiad.

See tähendab, et üks Eesti ravimituru liidreid omandab juhtiva meditsiiniseadmete müüja.

Esialgu omandab OÜ Semteh Holding 60% AS Semetroni aktsiatest. AS Semetroni 40% aktsionärina jätkab OÜ Baltland Invest, kelle omanikeringis on kõik tänased Semetroni tegevjuhtkonna liikmed, kes jätkavad ettevõtte juhtorganites ka pärast tehingu jõustumist.

1992. aastal asutatud AS Semetron tegutseb Eestis meditsiiniseadmete ja -tarvikute müügi, hoolduse ja remondiga ning läbi tütarühingu SIA Semetrons samas valdkonnas ka Lätis.

AS Semetron 2011 konsolideeritud käive oli 5,85 miljonit eurot, millest enamuse moodustas meditsiiniseadmete müügikäive. Semetron pakub intensiivravi-, päästemeditsiini-, kirurgia-, labori-, radioloogia-, taastusravi-, oftalmoloogia-, haigla- ja perearstitarbeid, desinfektsioonivahendeid ja haiglasisustust.

Semetron saavutas mullu kasumi 2,5kordse tõusu, dividende makstakse samuti kolmas aasta järjest. Kolme aastaga on ettevõte määranud dividende kogusummas 837 000 eurot, sellest tänavu 158 000 eurot.

"AS Semetronis osaluse omandamisega sisenes AS UP Invest meditsiiniseadmete projektimüügi turule, kus seni ei ole kontsern aktiivselt osalenud. Usume, et koostöös Semetroniga suudame konkurentsitihedal ja killustunud turul olla edukad," sõnas AS UP Invest juhatuse liige Margus Linnamäe.

"Semetron on aastaid olnud juhtivaid meditsiiniseadmete ja -tarvikute müügi ettevõtteid. Koos uue partneriga soovime tugevdada positsiooni koduturul ning jätkata laienemist välisturgudel," lisas ASi Semetron juhatuse esimees Inga Kõrgemaa.

Tehingut nõustasid müüjate poolel Sentio ja Sorainen ning see jõustub pärast konkurentsiameti heakskiitu.

 

Hetkel kuum