Rainer Saad • 4. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Goldman hoiatab investoreid: müüge võlakirju

Goldman Sachsi strateegid hoiatavad võlakirja investoreid, et intressimäärad on sel nädalal hakanud tõusma ning kui need tõusevad ajaloolise keskmiseni ehk 3 protsendini, langevad pikaajalise tähtajaga võlakirjade hinnad.

„Pikema kui 5 aastase tähtajaga võlakirjade investorid võivad kaotada oma investeeringust 25% või enam,” ütles Goldmani strateeg Robert D. Boroujerdi panga klientidele saadetud kommentaaris, kirjutas CNBC.

See nädal tõusis USA 10 aastase tähtajaga võlakirja tootlus peaaegu 2 protsendini, mis on 8 kuu kõrgeim tase. Föderaalreservi viimase kohtumise protokoll näitas, et mitmed keskpanga liikmed loodavad võlakirjade ostmise programmi lõppemist juba sel aastal.  

Võlakirjade asemel soovitab Goldman investoritele aktsiad.

Vaatamata Goldmani hoiatusele, usuvad mõned investorid, et madal inflatsioon ja aeglaselt tegutsev Föderaalreservi juht hoiavad intressimäärad võlakirjadele soodsal alal.

Täna ütles ka Goldmani peaökonomist Jan Hatzius CNBC-le, et tema arvates jätkab Föderaalreserv kvantitatiivse leevendamisega kuni 2014. aastani. 

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas