15 veebruar 2013

Kuld kukkus läbi 1600 dollari piiri

Kulla hind kukkus esimest korda allapoole 1600 dollari piiri pärast mullust suve, kui Föderaalreservi esimees Ben Bernanke teatas USA majanduse taastumisest ja ilmnes, et mitmed suured investorid on müünud kulda.

Tugevam USA majanduskasv toetab tervet maailma, ütles Bernanke Moskvas peetud G20 kohtumisel. Miljardärist investorid George Soros ja Louis Moore Bacon vähendasid enda investeeringuid kullaga tagatud börsil kaubeldavates fondides läinud kvartalis, vahendab Bloomberg.

Lisaks oli neljapäeva õhtuse seisuga USA peamine aktsiaturu indeks Standard & Poor's 500 tõusnud sel aastal 6,7%, samas kui kulla hind on kukkunud 2,4%.

"Majandusel läheb paremini ning aktsiad rallid, mistõttu inimesed ei taha kulda," Pension Partnersi investeerimisjuht Michael Gayed. "Keegi ei taha praegu investeerida turvavarasse."

Aprillikuu tellimuste hind kukkus reede keskpäeval New Yorgi kaubabörsil 30,1 dollarit ehk 1,8%, 1605,40 dollarini untsist. Varasemalt puudutas hind 1596,7 dollarit, mis on madalaim hind pärast 15. augustit. Väärismetall on liikumas suurima nädalase kukkumise suunas pärast juunit.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum