Rivo Sarapik • 1 aprill 2013

Äripäeva TOPi-võit aitas laenu saada

Tänavuse Äripäeva Gaselli TOPi võitjal aitas pingerea võitmine laenu saada.

"Osaliselt aitas Gaselli-tiitel Eesti pangast laenu saada," kommenteeris kiiresti kasvavate firmade ehk Gaselli TOPi võitnud roostevaba terase hulgimüügiga tegeleva Kominox üks omanik Anders Nilsson inglisekeelsele uudiskirjale news2biz. "Lisaks tunti meie vastu huvi ka mujalt."

Nilssoni sõnul kätkeb ettevõtte äri suurt riski, sest peab rahastama torude transporti Taiwanist lõppkliendini.

Nilssoni sõnul tagas ettevõtte kiire kasvu ja edu toimiv logistika. “Kui alustasime 2000. aastal laole ideaalse asukoha otsimist, oli meil hulk nõudmisi: konteinerisadam korraliku laevade väljumisgraafikuga, ligipääs kvaliteetsele lao- ja logistikateenusele, turvaline asukoht (soovitatavalt Euroopa Liidus ja Vene piiri lähedal), mis sobib nii meile kui ka pankuritele, vene keelt oskavate töötajate olemasolu ning konkurentsivõimeline maksu- ja kulustruktuur,” loetles ta.

Kominox kasvatas Gaselli TOPis perioodil 2009-2011 käivet 21 ja kasumit 36 korda.

Hetkel kuum