Värvifirma juht: edetabeli võit motiveerib meeskonda

Ehitusmaterjalitootjate TOPi võitja, värvide tootja ASi Akzo Nobel Baltics juhataja Piret Minni hinnangul on edetabeli võit ennekõike meeskonnavaimu tugevdaja.

„Ma arvan, et igale kollektiivile on oluline, kui tunnustus tuleb täiesti sõltumatult ja väljastpoolt,“ ütles Minn. „Meie kollektiivis leidis mullune ehitusmaterjalide TOPi võit igal juhul tähelepanu. See võit oli tunnustus kõigile.“

Minn lisas, et kuna edetabelis võrreldakse eelnevaid perioode, on arengutel alati ka konkreetsed põhjused ning ettevõtte juhil oleks mõistlik neist põhjustest aru saada.

Äripäev küsis eelmisel aastal TOPi võitnud ettevõtete juhtidelt, kuidas on edetabeli võit ärile kaasa aidanud. Küsimuse ajendiks on uudis, et gaselli TOPi võitnud OÜ Kominox tunnistas, et võidust oli abi Eesti pangast laenu saamisel.

Piret Minni sõnul pole nemad viimasel ajal laenu vajanud, sest saavad ise hakkama. „Kui aga firma on faasis, et laen on vajalik, siis võib TOPi võit kasuks tulla küll,“ märkis ta. „Meie oleme juba teises arengufaasis, me väga radikaalselt enam ei investeeri.“

Tartumaa TOPi mullune võitja ja Eesti Edukate Ettevõtete edetabelis auväärse 7. koha saanud ASi Tartu Mill juhataja Uuno Lausing kinnitas, et nemad on pangast saanud vajadusel laenu alati. „Peale ajakirjanduse tähelepanu ei oska küll midagi erilist välja tuua,“ vastas Lausing küsimusele, kuidas TOPi võit on firma ärile kaasa aidanud.

Ka eelmise aasta ehituse TOPi võitnud OÜ Riverside juht Katrin Horn ütles, et edetabeli võit ei ole neile midagi esiletõstmist väärivat kaasa toonud. „Pigem võtsime seda kui üldist tunnustust tehtud tööle ning kindlust, et oleme õigel teel,“ sõnas Horn.

 

 

Hetkel kuum