Rainer Saad • 9. mai 2013 kell 11:36

Dr. Doom näeb aktsiarallile valusat lõppu

Pessimistlike prognoosidega tuntud "Dr. Doomi" Nouriel Roubini sõnul võivad rekordkõrgele tõusnud aktsiaturud teha kahe aastaga järsu languse.

„Ralli võib jätkuda veel aasta või kaks,“ ütles Roubini. „Kuid mina näen, et see lõpeb suure langusega ja seda mitte sel ega järgmisel, vaid kahe aasta pärast.“

Roubini sõnul on nii majanduse kui ka ettevõtete kasumite kasv nõrk ning see viib tulevikus korrektsioonini. „Aeglane majanduskasv on gravitatsioonijõud, kuid võlakirjade ostmise programmid ning madalad intressimäärad kergitavad varade hindasid.“

Sellised olud võivad Roubini sõnul viia järgmisel või kahel aastal varade mullini, mis viib krahhini. „Senikaua, kui majandus kasvab 1,5-2 protsenti ning on odava raha poliitika, saab börs kõrgemale minna,“ lisas ta.

Hetkel kuum