Jaga lugu:

Eesti Energia projekt USAs võib lõppeda

Eesti Energia äri USAs võib lõppeda, kui Ühendriikide valitsuse märtsi lõpus avalikustatud põlevkivimajandamise kava muudatusettepanekud jõustuvad.

Ettepanekud sisaldavad senisest karmimaid maksustamisvõimalusi, mis lähevad Eesti Energia hinnangul nii kaugele, et ähvardavad põlevkiviõli äri ajamise võimalused sisuliselt olematuks pitsitada, kirjutas Eesti Päevaleht.

"Ettepanekus esitatud muudatused, mis puudutavad põlevkivi ärieesmärgil kasutava tööstuse reguleerimist, ähvardavad kägistada Ameerika põlevkivitööstuse," teatas Eesti Energia USA tütarettevõtet Enefit American Oil juhtiv Rikki Lauren Hrenko, kutsudes valitsust üles eelnõust loobuma. Mitmekümneleheküljelise märgukirja koostas Eesti Energia aprilli lõpus.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum