Tallinna börs: Tooli kohtuotsus väga tervitatav

Turumanipulatsiooni osas on Eesti kohtupraktika seni üsna õhuke ja seetõttu on rikkumisi ja ebaausust tauniv kohtulahend väga tervitatav, lausus Tallinna börsi emitenditeenuste juht Kalle Viks.

"Usaldusväärsus on väärtpaberituru üks nurgakividest ning rikkumise tuvastamine nii tundlikus valdkonnas on suunatud turu usaldusväärsuse tagamisele, seetõttu loodame, et ka selle pikaajalisem mõju nii väärtpaberiturule üldiselt kui ka kauplemisele börsil on positiivne," märkis Viks. "Kui me tahame soodustada investeerimist ja tõhustada investeerimiskeskkonda, on oluline tagada rikkumiste ärahoidmine ning aus kauplemine ja investeerimine," kommenteeris ta Toomas Tooli süüdimõistmist riigikohtus.

Mida usaldusväärsem turg, seda kindlamalt saavad investorid Viksi sõnul investeerimisel hinnaliikumistele ja turul toimuvale tugineda ning seda aktiivsemaks muutub investeerimine. "Kõik investorid ja kauplejad peavad endale aru andma sellest, et ebaausate võtete kasutamine kauplemisel, sealhulgas turumanipulatsioon on keelatud ja karistatav," tõdes Viks.

"Kõnealune kohtuotsus ei tähenda seda, et väärtpaberitega ei tohiks kaubelda, vastupidi, see aitab luua kindlamat investeerimiskeskkonda, kus investorid ei pea põhjusetult kartma oma vara alusetut vähenemist," lisas Tallinna börsi emitenditeenuste juht.

Viks rõhutas, et nii asjaosalised kui ka kõik teised investorid võivad jätkuvalt börsidel kaubelda, kuid kindlasti tuleb veenduda selles, et kauplemisvõtted oleksid ausad ja seaduslikud.

 

 

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum