• Jaga lugu:

  Skype´i asutajad ostavad Ammende

  Ettevõtja Rein Kilk müüb Ammende villa hoonestusõiguse Skype'i asutajate investeerimisfirmale. Tehing sai täna Pärnu linnavolikogu heakskiidu. 

  Pärnu linnapea Toomas Kivimägi sõnul oli Ammende Villa hoonestusõigus seatud Ammende Villa AS kasuks 2045.aastani. „Ammende Villa ASil tekkis soov või huvi hoonestusõigus võõrandada ja teiselt poolt Skype’i loojate ettevõtte, kellel on huvi seda hoonestusõigus omandada,“ märkis Kivimägi. "Ilmselt Rein Kilgil on vaja raha panna rohkem tasuvamatesse ettevõtmistesse ja vähem tasuvaid tõmbab tõenäoliselt koomale."
  Ta lisas, et lepingus on säte, et hoonestusõiguse võõrandamine toimub omaniku ehk Pärnu linna loal. „Pärnu linnavolikogu andis suure hääleenamusega nõusoleku hoonestusõiguse võõrandmiseks. Kas see saab teoks või mitte, sõltub Ammende Villa AS ja Kv3 läbirääkimistest,“ selgitas Kivimägi. Konkurssi hoonestusõiguse müügiks linn ei teinud.
  Linnapea sõnul on tehing positiivne, kuigi linn ei võitnud ega kaotanud selle tehinguga ühtegi eurot. „Öeldakse, et kapitalil ei ole värvi. Kui me räägime, nii olulistest sümbolitest nagu Ammende Villa Pärnus, siis on ilmselgelt kapitalil on värv olemas.“
  Ta lisas, et see, et Kv3 kuulub nelja Eesti kodanikule, siis on nad üks väärikamaid võimalikke  ostjaid sellele hoonestusõigusele. „Nad on rõhutanud, et Ammende Villas on ka täna väga peremehelikult suhtutud aga nende ambitsioon viia paremate päevade tasemele,“ kinnitas Kivimägi.
  Riskiinvestor arendab kinnisvara. Äripäeval ei õnnestunud Kv3 juhatuse liiget ja ASI juhatuse esimeest Tauno Tatsi täna kätte saada. Oma kirjalikus pöördumises Pärnu Linnavalitsuse majandusosakonna poole kirjeldab Tats, et muidu riskantsetesse idufirmadesse investeeriv ASI vaatab Eestis ka stabiilsemaid varaklasse, huvitudes ajaloolise väärtusega hoonetest. „Eesti siseselt investeerime reaalvarasse, sealhulgas ka kinnisvarasse, mille puhul lähtume püsiväärtusest ehk vara olemusest, mitte a la lepingust rentnikuga, millest tuleneb vara väärtus.“
  ASI visioonil jätkab Ammende Villa majutus- ja toitlustusasutusena ning hoone kasutustarvet muudeta ei plaani. Küll näevad investorid 1000 ruutmeetrise juurde-ehitise rajamise võimalust, kuid konkreetset investeerimiskava veel ei ole.
  Hea teada:
  Kv3 OÜ
  Asutato 2010. aastal konkreetse kinnisvaraobjekti soetuse eesmärgil. Et kinnistu ostu ei ole veel toimunud, ettevõttel majandustegevust ei olnud.
  Kuulub 100% Ambient Sound Investments OÜ, milleomanikud on võrdselt: Jaan Tallinn, Ahti Heinla, Priit Kasesalu, Toivo Annus.
  Ambient Sound Investments OÜ
  Asutati peale 2006. aastal toimunud Skype aktsiate müügitehingut eBay’le on globaalsed investeeringud varajase faasi (start–up) ettevõtetesse, mis tegelevad tehnoloogia väljatöötamisel ja arendusel põhineva äriga. Ettevõtte omanike rahastatud pikaajalise investeerimisportfelli maht on 80m EUR.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Süüdistus: elektriautofirma asutaja eksitas investoreid
USA föderaalprokuratuur süüdistab Nasdaqil noteeritud elektriautode arendaja Nikola asutajat ja endist juhatuse esimeest Trevor Miltonit investorite eksiteele viimises.
USA föderaalprokuratuur süüdistab Nasdaqil noteeritud elektriautode arendaja Nikola asutajat ja endist juhatuse esimeest Trevor Miltonit investorite eksiteele viimises.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Kui kasv jätkub, siis augusti lõpus võib oodata 2000 nakatunut päevas
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.