• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  2013. aasta on nagu Eisenhoweri ralli

  USA aktsiad on tänavu liikunud pea samamoodi kui aastal 1954, mis oli sealse aktsiaturu parim aasta ning aktsiad pühkisid endalt maha kõik suure depressiooni kahjumid, kirjutas Bloomberg.

  S&P 500 indeksi tootlus on tänavu päev-päevalt peaaegu identne 1954. aastaga, avastasid Bespoke Investment Group ja Bloomberg. Alates ajast, kui 86 aastat tagasi hakati indeksit arvutama, ei ole mitte ükski teine aasta sarnenud 2013. aasta kauplemismustriga rohkem kui 1954.
  Tänavuse aasta ja 1954. aasta korrelatsioonikoefitsient on 0,95 maksimaalsest ühest. 1954. aastal oli USA aktsiaturu tootlus 45%.
  Karud ehk aktsiaturu langusele panustajad ütlevad, et korrelatsioon on irrelevantne, kuid tõusule panustajad ehk pullid ütlevad, et indeks jätkab tõusu nagu 59 aastat tagasi, sest investorite usk USA kasumitesse taastub.
  “Kindlustunde tagasitulemise teema on analoogne, nagu kogeti 1950ndail,” ütles U.S. Bank Wealth Managementi vanemaktsiastrateeg Jim Russell. “Me ei saa kunagi ilmselget signaali, kuid meil on piisavalt märke. Inimesed tunnetavad, et kriisikeskkond on jäänud seljataha.”
  Kriisimeeleolud on möödanik. 1954. aasta septembris ületas indeks 1929. aasta rekordtaseme ja tõusis sealt edasi aasta lõpuni 12%.
  “Oleme kenasti üle vana tipu ja hakkame just jõudma punkti, kus majandus hakkab tagasi tulema,” ütles Oppenheimeri turupeastrateeg John Stoltzfus. “Tulemas on pullituru järgmine faas.”
  “Mina ei usu, et me näeme nii suurt kasvu kui 1950ndail, mis pakuks tegelikult võimalust tõusval aktsiaturul,” ütles KeyCorpi privaatpanganduse peastrateeg Bruce McCain.
  Iseenesest on huvitav, mida kõike püütakse ära kasutada, et finantsturgudel kuidagi hõlpsamalt teenida. Et on korrelatsioon 1954. aasta liikumisega – mida see teadmine peaks investoritele andma? Mis nendel kahel aastal muidu sisuliselt sarnast on?
  USA valitsusel tuleb juhul, kui vabariiklased ja demokraadid ei jõudnud eile kokkuleppele, sulgeda osa ametiasutusi, sest raha ei ole ning patiseisus võlga juurde võtta ei tohi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Enefit Greeni tulevase tuulepargi toetuse vaidlus jõudis kohtu ette Elering: Eesti Energia tegi pöördumatuid investeeringuid 42 euro ja 30 sendi eest
Tallinna halduskohtus arutati Eesti Energia tütarfirma Tootsi Windpark kaebust taastuvenergia toetust jagava Eleringi otsuse vastu, mis jättis Tootsi tuulepargi ilma nii-öelda vanast toetusskeemist, millega oleks saanud projekt 12 aasta jooksul tarbijate taskust kuni 300 miljonit eurot.
Tallinna halduskohtus arutati Eesti Energia tütarfirma Tootsi Windpark kaebust taastuvenergia toetust jagava Eleringi otsuse vastu, mis jättis Tootsi tuulepargi ilma nii-öelda vanast toetusskeemist, millega oleks saanud projekt 12 aasta jooksul tarbijate taskust kuni 300 miljonit eurot.