• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Haridus linnatänavalt

  Linnatänavad on põnevaks õppekeskkonnaks kunsti-, arhitektuuri- ja ajaloohuvilistele. Kirjutasin mõnda aega tagasi siin veerus koosolekute ja kokkusaamiste pidamise kunstist kõnniteel – täpsemalt sellest, et tagumikutundide ja pideva istumise asemel võiks tööasju või sõpradega kohtumisi korraldada linnatänavail jalutades.

  Täna täiendaksin seda mõtet. Lisaks tööarutelude pidamisele või sõpradega kohtumisele on linna­ruum ka suurepärane õppekeskkond. Selle arhitektuur, ajalugu ja legendid pakuvad hulga põnevat materjali, mille üle arutleda või mille kohta kuulata.
  Eesti Disainikeskuse disainituurid viivad näiteks põneva disainiga kohtadesse – kohvikutesse, muuseumidesse, poodidesse. Eesti Arhitektuuri­keskus tõmbab saladuskatte eest erinevate ajastute arhitektuurilt – tutvuda saab nõukogudeaegse ehituskunsti suursaavutuste, modernsete kooli- ja elumajade ning palju muuga. Ka Linnalabor viib põnevate hoonete juurde, tänavatele või suisa linnadesse. Käidud on näiteks Paldiskis, Tartus, samuti mööda Harjumaa sõjaarhitektuuriobjekte.
  Põnevaid fakte ja teadmisi linna kohta jagatakse Tallinnas veel näiteks Kummitustuuril, kus saab kuulda 700 aasta vanuseid kummituslugusid, haldjalegende ja müüte. Närvekõditavaid fakte laotakse ekskursantide ette ka spioonituuril. Kes tahab maitsemeelte kaudu linnaga tutvust teha, siis sel on see võimalus keskaegseid toidukohti läbi käies. Ja loomulikult on ka kiirustajate jaoks oma retk olemas – 1,5 tunni jooksul käiakse koos giidiga läbi kõik peamised vanalinnas asuvad atraktsioonid (täpsema info mainitud tuuride kohta leiab: www.tourism.tallinn.ee).
  Seega tasub halle sügisõhtuid teha värvikamaks linnatänavatelt inspiratsiooni ja teadmiseid ammutades. Lisaks füüsilise vormi paranemisele pakub see veel võimalust sõprade või perega ühiselt aega veeta, näha põnevaid uusi kohti ja vaadata vanadele tuntud paikadele uue pilguga, ka on jalutuskäigud heaks võimaluseks, et enda kohta nii mõndagi õppida.
  Puhkepäev toob eelmisel leheküljel välja veel valiku erinevaid põnevaid linnaretki, millest osa saada. Ja pole oluline, kas oled linnaelanik või kaugemalt tulnud külaline. Põnevaid fakte ja paiku jagub igale tuurile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Nokia kasum tegi suure hüppe
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Pikk koroona kurnab ning nõuab haiglatelt jõudu ja raha
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.