Raido Neemre • 15. oktoober 2013 kell 19:34

Citigoupi tulemused alla ootuste

Citigroup teatas täna oodatust madalamatest kolmanda kvartali tulemustest, mida mõjutas võlakirjadega kauplemise langus. Seda peale Föderaalreservi võlakirjade ostmise programmi paigalseisu ja tarbijate aktiivsuse langust.

Föderaalreservi otsus tuli investoritele üllatusena ning pani paljud äraootavale seisukohale kuniks Keskpanga majanduse edendamise kava on saanud selgema ajaraami.

Kolmas kvartal on tavaliselt võlakirjadega kauplemise osas suhteliselt unine ning seda süvendas veelgi Föderaalreservi teadaanne, kinnitavad analüütikud. Citigroupi võlakirjadega kauplemise tulud kukkusid 26% ehk 956 miljonit dollarit.

Panga juht, Michael Corbat, on seisnud silmitsi raskustega kasvatada USA suuruselt kolmanda panga varasid olukorras, kus äri klientidega just ei õitse ja uued regulatsioonid kasvatavad pankade kulusid.

Citigroupi tulemused olid mitmes valdonnas aga nõrgad. Jaepanganduse tulud kukkusid 7% 9,24 miljardile dollarile ja väärtpaberite ja panganduse tulu kukkus 2% võrra 4,75 miljardile dollarile.

Citigroupi kolmanda kvartali puhaskasum oli 3,26 miljardit dollarit ehk 1,02 dollarit aktsia eest; eelmisel aastal olid vastavad näitajad 3,27 miljardit dollarit ehk 1,06 dollarit aktsia kohta; seega kasum langes 5% võrra. Reutersi küsitletud analüütikud ootasid kasumiks 1,04 dollarit aktsia eest.

Hetkel kuum