• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Latvenergo: me ei kasuta ebaausaid võtteid

  Latvenergo saatis kommunikatsioonibüroo vahendusel vastulause täna Postimehes avaldatud artiklile, milles väidetakse, et Läti ettevõte manipuleerib elektri turuhinnaga.

  Järgneb Latvenergo kommentaar:
  Postimehes väidetakse ekslikult, et Latvenergo manipuleerib elektri turuhinnaga ja müüb toodetud elektrienergiat otse tarbijatele. See väide on ebaprofessionaalne ning sellel puudub igasugune alus
  Läti energiatootja Latvenergo ei hoia sihilikult tootmisvõimsusi turust eemal. Latvenergo töötab pidevalt tootmisvõimsusega, mis on tehniliselt kättesaadav ja majanduslikult otstarbekas.
  Elektri turuhinna määravad nõudlus ja pakkumine. Väiksemad tarned tõstavad turuhinda ning väiksem nõudlus surub turuhinda alla. Kui Latvenergo müüb toodetud elektrit otse tarbijatele, siis tarnib Latvenergo vähem elektrit Nord Pool Spotile, kuid samal ajal ning samas mahus väheneb Nord Pool Spoti nõudlus. Seetõttu ei mõjutata üldist nõudluse ja pakkumise tasakaalu ning mõju turuhinnale puudub.
  Kõrgete elektri turuhindade põhjus on piiratud ülekandevõimsus, mis takistab elektri tarnimist Lätti ja Leetu Põhjamaadest, Valgevenest ja Venemaalt. Piiriülene ülekandevõimsus on määratud elektrisüsteemi operaatorite poolt.
  Mitte mingil juhul ei vasta tõele väide, et Latvenergo kasutab Eestis tegutsedes ebaausaid võtteid. Samuti ei vasta tõele väited selle kohta, et Latvenergo pahatahtlikult manipuleerib elektrituru hinnaga. Latvenergo tegutseb eranditult alati elektribörsi Nord Pool Spot reeglite ja regulatsioonidega vastavuses.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.