• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kivimägi tahab Pärnusse kõrgepalgalisi töökohti

  Pärnus parima valimistulemuse teinud linnapea Toomas ­Kivimägi peab ettevõtlusega seotud lubadustest olulisemaks tööstuspargi rajamist ning seda, et linnas kasvaks keskmine palk kiiremini kui Eestis keskmiselt.

  “Kõige olulisem on arendada välja Loode-Pärnu tööstusküla,” sõnas Kivimägi eile. Praegu ei ole tööstuspargis veel ühtegi ettevõtet ega ka infrastruktuuri, aga paar nädalat tagasi esitas linnavalitsus EASile taotluse miljoni euro saamiseks, et hakata välja ehitama sealset taristut.
  “Selle taotluse eeldus oli juba korralik ettevõtjate huvi. Meil on seitse ettevõtet, kes on valmis sinna oma tehase rajama, kokku 40 miljonit eurot investeerima ja 360 töökohta looma,” rääkis Kivimägi.
  Keskmine palk liiga madal. Teine oluline valimislubadus on keskmise palga tõus Pärnus. “Üsna omapärane on, et üks suuremaid riskikohti ettevõtjate jaoks on Pärnus see, kust leida tööjõudu. Aga minule linnaametnikuna teatud konkurents tööjõuturul meeldib, siis on surve ka palgatõusule,” märkis Kivimägi. Ta lisas, et Pärnu üks mure­laps on ikkagi see, et linnas on keskmine palk suhteliselt madal.
  “Olen üheks eesmärgiks võtnud, et järgneva nelja aasta üks mõõdupuu võiks olla see, kas Pärnu linnas on keskmine palk kasvanud kiiremini kui Eestis keskmiselt,” rääkis Kivimägi. Tänavu teises kvartalis oli näiteks Harjumaa keskmine brutokuupalk 1096 eurot, Pärnumaal 798 eurot, selgus statistikaameti andmetest.
  Küsimusele, millised ettevõtlusvaldkonnad on järgneval neljal aastal Pärnus prioriteetsed, vastas Kivimägi, et tema tahab tööstusele panustada. “Meil on ikka see igivana võitlus, et kas tööstus või kuurort. Arvan, et praegu tuleks rõhku rohkem tööstusele panna, seal on palgad natuke kõrgemad kui teenindussektoris ja see on ikkagi aastaringne,” ütles linnapea.
  Lisaks tõi Kivimägi välja, et Pärnu vajab hädasti ka mini-Playtechi või mini-Skype’i. IT-ettevõtluse meelitamisel loodab Kivimägi reformierakondlasele Andrei Korobeinikule, kes on IT-ettevõtja ja kandideeris samuti Pärnu linnapeaks (Reformierakond on ka praegu Pärnus koalitsioonis). Korobeiniku valimislubadus oli mõnisada kõrgepalgalist töökohta.
  Jõuvahekorrad jäid samaks. Valimistulemuste kohta ütles ­Kivimägi, et on väga rahul ja peab tulemust maksimumilähedaseks. “Kadri Simson tegi loomulikult tubli tulemuse, aga Keskerakond parandas oma positsiooni ainult ühe koha võrra. Jõuvahekorrad ei muutunud,” sõnas Kivimägi.
  Kivimägi alustab läbirääkimisi kõigi praeguste koalitsioonikaaslastega ehk Reformierakonna, IRLi ja sotsidega.
  Võimalust, et praegused partnerid heidavad ühte hoopis Keskerakonnaga ja jätavad Kivimäe mängust välja, peab praegune linnapea väikeseks. “See oleks küll kamikazelik ettevõtmine ja Pärnu linn kaotaks sellest väga palju,” teatas Kivimägi.
  Wendre ja Skano juhid Pärnu valimistulemusega rahul
  Pärnu tööstusettevõtete Wendre ja Skano juhid on valimistulemusega rahul, sest praegune ja ka valimistel edukas olnud koalitsioon on üsna ettevõtjasõbralik.“Ma olen rahul tulemustega. Loodan, et praegune koalitsioon ikka jätkab ja et nad suudavad ellu viia plaane, millest nad on rääkinud,” kommenteeris Kivimäe valimisvõitu Pärnus kahe tehasega tegutseva tekstiilikaupade tootja ASi Wendre juhatuse esimees Vahur Roosaar.Ta pidas oluliseks, et linna valitsejad koos ettevõtjatega suudaks rohkem suuremat lisaväärtust loovaid tegevusi arendada. “Linn saab kaasa aidata, aga ettevõtjad peavad samamoodi olema targad ja järjest selles suunas liikuma. Eks need asjad käivad käsikäes. Kui siin häid töökohti pole, on ka elul raske areneda,” sõnas ta. Roosaare sõnul on Pärnu ettevõtjatele kõige olulisem, et linn suudaks olla veel suurem tõmbekeskus – et elanikkond hakkaks uuesti kasvama.“Muidugi me ei suuda palku tõsta mitukümmend protsenti aastas, aga saame keskenduda sellistele tegevustele, kus saab rohkem palka maksta,” sõnas Roosaar.Pärnus puitmööblit ja kiudplaate tootva ASi Skano Group juhatuse esimees Andres Kivistik on samuti positiivselt meelestatud. “Meie oleme selline ettevõte, kes oma toodangu peamiselt ekspordib, nii et meil kohalikule omavalitsusele otseselt mingeid palveid ja soove pole. Samas loomulikult on väga tore, kui omavalitsus toetab ettevõtlust ega rakenda näiteks mingit ebamõistlikku halduskoormust,” rääkis Kivistik. Ta lisas, et tema arvates on Pärnu praegune linnavalitsus küllaltki ettevõtjasõbralik.Kivimäe ühe eesmärgi, Pärnu keskmise palga tõstmise kohta ütles Kivistik, et kindlasti on palgatõus positiivne, kui see tuleb koos efektiivsuse tõusuga. “Meie ettevõte pole viimasel ajal hirmsuuri kasumeid teeninud, aga me teeme selle nimel tööd, et investeerida ja et inimesed looks rohkem lisaväärtus,” rääkis Kivistik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.