Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Laimaja peab maksma üle 11 000 euro

  Kuigi Tartu maakohtu esmaspäevase otsuse järgi peab internetiturundaja Silver Teede arvutiekspert Tõnu Samueli kohta levitatud laimavad väited ümber lükkama, pole kohtuotsus Samueli sõnul Teede edasist laimutegevust tema aadressil takistanud.

  Internetis Samueli laimanud Teede peab maakohtu otsuse kohaselt valeväited ümber lükkama ning hüvitama tekitatud moraalse kahju 11 150 euro ulatuses. Samuti ei tohi ta Samueli kohta aasta jooksul sõna võtta.
  “Olen otsusega enam-vähem rahul. Asjade kulg üllatas ainult selles osas, et kohtu korralduste täitmisega venitamine polegi eriti karistatav. Samas on üsna tõenäoline, et ma asja tema vangistamiseni ajan, kuna vana laim on endiselt üleval. Ta on vabandanud, kuid hiljem uuesti laimanud, ja seda on ta teinud ennegi. Hetkel ta rikub nii kohtumäärust kevadest kui ka praegust kohtuotsust ja asjaga tegeleb edasi kohtutäitur,” kommenteeris Samuel.
  Ähvardab trellidega. Arvutieksperdi sõnul peab Teede kohtuotsuse järgi lõpetama kohe laimu avaldamise. “Kuna ta seda ei teinud, taotlen trahve ja areste. Raha peab ta ära maksma 60 päeva jooksul pärast jõustumist. Asi jõustub 30 päeva pärast, kui keegi otsust edasi ei kaeba. ­11 150 pole moraalne, vaid otsene kahju tema tegevusest,” selgitas Samuel.
  Laimamine häirib tõsiselt. Samueli kinnitusel on tegu väga olulise teemaga. “Mind häirib piiramatu laimamine kõigis kanalites, aga peamiselt kommentaariumites. Samas mulle ei meeldi tsensuur. Praegu on tegelik olukord selline, et anonüümne sõim kommentaariumites püsib, samas kui ma oma nime alt väidan mõnda fakti, siis see kustutatakse Delfi-Leedo juhtumi hirmus,” märkis ta.
  “Ma ei arva, et anonüümseid kommentaare peaks keelama, aga võiks olla meetod, et ma ­autendin ennast reaalse isikuna ja räägin iseenda eest. Ning seejuures vaikimisi ma näen ainult neid, kes on minuga vähemalt samal tasemel autenditud. Inimestel oleks alles võimalus anonüümselt trollida, aga neil poleks publikut. Ja 50% koliks kohe nimelisse kommentaariumi, kus kvaliteet on parem,” vastas Samuel küsimusele, kuidas võiks lahendada anonüümsete kommenteerijate ja spämmijate probleemi.
   
  Mis on mis
  Teede ja Samueli konflikt
  Internetiturundaja Silver Teede nimetas arvutiekspert Tõnu Samueli erinevates kanalites (Facebook, Twitter, foorumid jms) spämmeriks, vaimuhaigeks ja kriminaaliks. Teede ja Samueli tüli sai alguse, kui Tõnu Samuel nimetas Teedet oma ajaveebis spämmeriks ehk rämpspostisaatjaks.Tõnu Samuel esitas kohtule hagiavalduse, mille kohaselt levitas Teede teadlikult Samueli kohta ebaõigeid andmeid eesmärgiga teda kahjustada. Teede tegevuse tagajärjel kaotas Samuel kliendi, mistõttu jäi tal kolme aasta jooksul teenimata 10 800 eurot.Teedel on õigus 30 päeva jooksul kaevata maakohtu otsus edasi ringkonnakohtusse.
 • Hetkel kuum
Olev Remsu: Eesti piir ja Hiina müür. Teeks äkki ise ühe leppe?
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Suur analüüs: üks vana strateegia aitab laisal investoril turgu edestada
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Nädala lood: lennujaamas valitseb aastaid üks firma, linnaasutuses paljastati bardakk
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eesti 200 saab Tallinnas kaks abilinnapea kohta
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Vene teetootja teeskleb tootmist Lätis, eestlased müüvad ja kehitavad õlgu
“Meile teatati, et meil on võimalik võtta Läti firmast, kes toodab, ja kuna tarbija on oodanud seda teed, siis ma ei näinud mingit probleemi, miks ei võiks osta Läti firmast ja Eestis müüa.”
“Meile teatati, et meil on võimalik võtta Läti firmast, kes toodab, ja kuna tarbija on oodanud seda teed, siis ma ei näinud mingit probleemi, miks ei võiks osta Läti firmast ja Eestis müüa.”