1. november 2013 kell 16:05

Sony kaotas täna turuväärtusest üle 2 miljardi dollari

Mitte nii hästi läinud Bravia telerite, Cyber-shot kaamerate ning Hollywoodi filmide tõttu oli firma sunnitud teatama kahjumist ning alandama kasumiprognoosi, mille tulemusel kadus firma turuväärtusest 2,2 miljardit dollarit.

Sony aktsia tegi viie aasta suurima languse Tokyo börsil ning lõpetas päeva 11% miinuses pärast seda, kui tegevjuht Kazuo Hirai alandamas majandusaasta puhaskasumi prognoosi 40% võrra, 305 miljoni dollarini, vahendab Bloomberg.

Lisaks teatas firma ootamatult teenitud teise kvartali kahjumist, kuigi analüütikud ootasid kasumit. Et asjad veelgi hullemad oleks, ähvardas Moody's Investors Service alandada Sony krediidireitingu rämpsu tasemele.

Hirai on koondanud töökohti ning rõhutanud digitaalse pildi- ja videoäri, mänge ning mobiilseadmeid, et võita käivet tagasi Samsungilt ja Apple'ilt. Selle asemel alandas ta täna prognoose telekatele, kaameratele, personaalarvutitele ning videokaameratele.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum