• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Pantvangistusega lõppev merereis

  Filmis “Kapten Phillips” kaaperdavad India ookeanil seilavad piraadid USA kaubalaeva – algab pingeline ja kaasahaarav heitlus elu ja surma peale.

  Aktuaalne ja murettekitav teema piraatidest ja laevade kaaperdamisest kui globaalsest suurprobleemist ootas pikemat aega head portreteerivat filmi. Probleemi võttis lahendada (lisaks tänavu linastunud Taani filmile “Kaaperdamine”) tänase päeva üks tunnustatumaid režissööre Paul Greengrass. Tema taktikepi all on valmis saanud tõsielulise süžeega draama “Kapten Phillips”.
  Paul Greengrass on endine ajakirjanik, kes on oma filmitöös osalt spetsialiseerunud reaalses elus asetleidnud sündmuste ja -isikute kujutamisele. Tuntud on ta aga ka oma poliitilise alatooniga märulifilmide poolest. Nende seast hinnatuimad on “Roheline tsoon”, “Bourne’i ultimaatum” ja “Bourne’ i ülemvõim”.
  Südikas vastasseis piraatidele. Filmis “Kapten Phillips” on Greengrass ühendanud oma kaks kireobjekti: ajaloolise sündmustiku ja põneviku žanri.
  Dramaatiline linalugu räägib tõestisündinud loo USA kaubalaeva Maersk Alabama kaaperdamisest India ookeanis Somaalia piraatide poolt 2009. aasta aprillis. Fookuses on laeva kapteni Richard Phillipsi (Tom Hanks) läbielamised: tema nägemus laeval toimunud sündmustest, tema püüdlused päästa oma kaaslasi ning vastuseis somaallastest kaaperdajatele, kes meeskonna pantvangi võtab.
  Linateose stsenaariumi autoriks, mis baseerub 2010. aastal kapten Richard Phillipsi ja kirjanik Stephan Talty välja antud raamatul “A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy Seals, and Dangerous Days at Sea” ehk “Kapteni kohus: somaalia piraadid, mereväe hülged ja ohtlikud päevad vee peal”, on stsenarist Billy Ray.
  Kraaklemine faktide üle. Linateosele on rohelise tule andnud paljud kriitikud, kes peavad seda heaks näiteks tõsielulisel sündmustikul põhinevast filmist. Samuti on kapten Phillipsi rolli eest saanud palju kiita Tom Hanks.
  Küll aga ei ole tulemusega rahul mõned kapten Phillipsi meeskonnaliikmed, kellega mees ka kohut käib. Ette on heidetud faktilisi moonutusi ja tõe varjamist. Kui filmis tehakse Phillipsist kangelane, siis osa meeskonnaliikmete sõnul viis ta neid teadlikult surma suhu, teades, et neid varitsevad piraadid.
  Phillips on seda väidet kommenteerinud napisõnaliselt, öeldes, et seda küsimust arutatakse juba kohtus. Süžee portreteerib Phillipsi sõnul toimunud sündmusi fragmentaarselt, tuginedes tema kogemusele.
   
  Draama
  “Kapten Phillips”
  Režissöör: Paul GreengrassOsatäitjad: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Catherine Keener jtFilmi pikkus: 2 h 14 minKinodes alates: 8.11
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Aasia aktsiaturud on langemas
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
Päikesepargid võivad kõrge elektrihinna tõttu magusast toetusest varem ilma jääda Mõjutatud on ka Enefit Green
Eestisse on viimastel aastatel juurde kerkinud hulgaliselt päikesepaneelide kobarparke, mis saavad kõrgete elektrihindade taustal väga soodsat toetust. Nüüd plaanib Elering toetuseperioodi lühemaks lõigata, millega kobarparkide omanikud sugugi nõus ei taha olla.
Eestisse on viimastel aastatel juurde kerkinud hulgaliselt päikesepaneelide kobarparke, mis saavad kõrgete elektrihindade taustal väga soodsat toetust. Nüüd plaanib Elering toetuseperioodi lühemaks lõigata, millega kobarparkide omanikud sugugi nõus ei taha olla.