• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Twitter alustab 26 dollari pealt

  Pärast Facebooki kõige tähelepanuväärsemat börsidebüüti tegev mikroblogikeskkond Twitter määras enda aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) hinnaks üllatuslikult kõrge 26 dollarit.

  Sellise aktsiahinna alusel kaasab Twitter börsidebüüdiga 1,82 miljardit dollarit, mis on ajaloo suuruselt teine internetifirma IPO pärast Facebooki ja ületades isegi Google'i tulemuse 2004. aastal, vahendab MarketWatch.
  Twitteri aktsia lühendiga TWTR alustab kõigi märkide kohaselt kauplemist New Yorgi börsil tänasest.
  Firma määras esialgselt IPO hinnavahemikuks 17-20 dollarit, kuid tõstis see nädal vahemiku 23 kuni 25 dollarini, kuigi osa analüütikuid hoiatas Facebookile sarnase haibi eest.
  Twitter müüs garanteerijatele kokku 70 miljonit aktsiat ehk umbes 13% kõigist aktsiatest. Facebook pakkus samal ajal 421 miljonit aktsiat ehk ligi viiendiku kõigist aktsiatest. Ükski Twitteri omanik aktsiaid ei müünud.
  26-dollarilise aktsia hinna juures on Twitteri turuväärtus umbes 14 miljardit dollarit. See paigutab Twitteri ettepoole hiljuti börsile tulnud internetifirmade turuväärtustest nagu Groupon ja Yelp, kuid jääb selgelt alla LinkedIni 26,8 miljardilise turuväärtusele ning Facebooki 120 miljardi dollarilisele turuväärtusele.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
ELMO Rendi aktsia püüdleb IPO hinna juurde tagasi
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Eestis kahtlustatakse esimesi juhtumeid uue koroonatüvega
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.