Ave Lepik • 11. november 2013 kell 5:00

Eesti arsti palk Soome kolleegi omast kolm korda väiksem

Tervise Arengu Instituudi iga-aastase tervishoiutöötajate palgauuringu andmetel oli arsti keskmine brutokuupalk koos lisatasudega tänavu 1941 eurot, mis on võrreldes eelmise aastaga neli protsenti enam.

"Eesti arstid teenivad keskmise palga välja suure ülekoormusega töötades," ütles Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa Delfile.

Kui täistööajaga töötavate Eesti arstide keskmine brutokuupalk koos kõigi lisatasudega oli 1941 eurot, siis Soome arstide liidu andmetel oli arsti keskmine palk tänavu märtsis 6393 eurot. "Seega vahe Eestiga on umbes kolmekordne," märkis Rehemaa.

Tema sõnul peab aga arvestama, et Soomes saadakse sellist keskmist palka normkoormusega. Kui ka Soomes teeks üks ära 1,4 inimese töö, siis tuleks keskmine palk ligi 9000 eurot, kirjutas Delfi.

Hetkel kuum