20. november 2013 kell 21:00

Norrast hulgi soodsaid kala- ja naftaettevõtteid

Kui Soomes ja Rootsis oli vähe soodsalt hinnatud ettevõtteid, kus aktsiatel jagub tõusupotentsiaali, siis Norras on neid seevastu kõvasti.

Silma paistis, et Norra aktsiate puhul on analüütikud Excelis mudelitega päris osavad – kui aktsia hinda kõrvutada analüütikute aktsia hinnasihiga, siis 70 aktsial 162st nähakse vähemalt 10% tootluspotentsiaali. Seal on aga väga palju kahjumlikke ettevõtteid, millest loodetakse palju. Jätame loteriipiletid välja. Kui ka kallid aktsiad (aktsia hinna ja kasumi suhe üle 15) eemaldada ja jätta alles need, kus oli värskeid aktsiasoovitusi ning mida analüüsis vähemalt viis analüütikut, siis jäi sõelale 14 aktsiat. Ka seda on väga palju.

Üllatav, et valdavalt on need ettevõtted seotud vedela maailmaga, lisaks mereveofirmadele on seal naftaotsijaid ning suisa viis kalakasvatus­ettevõtet, millele seekord keskendumegi.

Hetkel kuum