Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bonnier leidis uue juhi

  Resume.se andmeil pole meediafirma Bonnier uus juhatuse esimees Tomas Franzen ettevõtte esimene valik, kuid jäi juhi otsimisel radarile.

  Viis aastat Comhemi juhtinuna on Franzenil tulnud teha palju raskeid valikuid. 1989. aastal liitus ta Nokia Dataga ja seejärel tegi kiiret karjääri IT-buumi ajal Au Systemsis. 2002. aastal asus ta telekommunikatsioonifirma Song Networksi tegevdirektoriks ja sai tuntuks kui säravate tulemustega karmikäelise puhastajana. Kaks aastat hiljem  võttis ta üle Eniro, mis eraldus Teliast. Eniros ostis ta kallilt Norra Yellow pagesi. Franzen algatas vana telefonikataloogiäri muutmise digiteenuste firmaks, kuid lahkus Enirost, enne kui see suundus pankrotti.
  Comhemi juhatuse esimehena kasvatas ta käivet ja kasumit. Nüüd oodatakse, et ta palgataks taastama Bonnieride pinguldatud bilanssi, kus on tarvis nii tema kogemusi kui karmi kätt.
  Järgmisel nõukogu istungil otsustatakse Tomas Franzeni kinnitamine uueks Bonnieri juhatuse esimeheks, teatas Bonnier.
  "Oleme väga rahul Tomas Franzeni sissetoomisega, kellel on väga soliidne ja edukas taust juhatuse esimehena," ütles Bonnieri nõukogu esimees Carl-Johan Bonnier. "Ta on juhtinud katsumustega ettevõtteid, mis on sarnased Bonnieri kompaniide ees seisvatega – jaotamine, digitaliseerimine ja arusaamine väljakutsetest, mis seisnevad meedia tarbimise muudatustes. Olen veendunud, et tal on kõiik vajalik, et Bonnieri edukalt juhtida."
  Tomas Franzenil on 20aastane kogemus nii börsiettevõtete kui mittebörsiettevõtete juhtimisel. Ta saab praeguse juhatuse esimehe Jonas Bonnieri mantlipärijaks, kui viimane uue aasta algul ametist lahkub.
  Pärast 29. mai teadet Jonas Bonnieri kavast aasta lõpus kirjastuskontserni Bonnier AB tegevjuhi kohalt lahkuda, vallandusid Rootsi meedias kohe spekulatsioonid võimalikest troonipärijatest, kirjutas Äripäev toona.
  Kontserni seest oli üks kõige tõenäolisemaid kandidaate Gunilla Herlitz, kes praegu vastutab News Swedeni eest, kuhu alla käivad päevalehed Expressen, Sydsvenska Dagbladet, Dagens Industri ja Dagens Nyheter. Viimases on ta ka tegevjuht.
  Võimalike juhikandidaatidena kaaluti ka Bonnieri Growth Media juhti Ulrika Saxonit ja TV4 tegevjuhti Casten Almqvisti, kirjutas Dagens Industri.
  Kontsernist väljastpoolt peeti uue tegevjuhi kandidaadiks Daniel Sachsi, kes praegu juhib investeerimisfirmat Proventus.
  Suurimad probleemid, mis uus juht lahkuvalt Jonas Bonnierilt pärandiks saab, on kehv kasumlikkus kolmes tegevusvaldkonnas: teleteenus C More, MTV Soomes ning Bonnier Corporation USAs, mis osteti ajal, mil Jonas Bonnier oli tegevjuht ning mille juhtimise ta kontserni juhi kohalt lahkumise järel üle võtab.
  Ajakiri Resumé, mis oli Jonas Bonnieri lahkumisest teadlik enne tänast uudise avalikustamist, kirjeldab tema ametiaega kui väga rasket perioodi. Mitmeid tema tehinguid on teravalt kritiseeritud, sh ajakirjade ostu USAs ning Rootsis Canal Plusi ostu (praeguse nimega C More). Mõlemad tehingud olid vahemikus 3-3,5 mld Rootsi krooni.
  Bonnieri käive kahanes mullu 2%, 29,2 miljardile Rootsi kroonile. Kahjum pärast makse oli 365 miljonit krooni.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kiviõli tragöödia: ärme ehita endale järgmist utoopiat
Ühiskondlik-poliitilistel põhjustel sündinud monofunktsionaalsete asulate saatus vaba turumajanduse tingimustes kipub olema nukker ning riik ei tohi seda veel nukramaks teha, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ühiskondlik-poliitilistel põhjustel sündinud monofunktsionaalsete asulate saatus vaba turumajanduse tingimustes kipub olema nukker ning riik ei tohi seda veel nukramaks teha, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Indrek Kasela astub tagasi, juhatus jätkab kahe liikmega
Kalatootja PRFoodsi juht Indrek Kasela astus ettevõtte juhi kohalt tagasi, samuti lahkus ta tütarühingute Saaremere Kala ja Saare Kala Tootmine juhatustest.
Kalatootja PRFoodsi juht Indrek Kasela astus ettevõtte juhi kohalt tagasi, samuti lahkus ta tütarühingute Saaremere Kala ja Saare Kala Tootmine juhatustest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
LHV tippjuht lahkub ametist
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eelarvenõukogu: riigivõlg kasvab kiirelt
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Uus linnavõim vahetas välja Tallinna Hambakliiniku nõukogu ja juhi
SA Tallinna Hambakliiniku nõukogu kutsus alates tänasest tagasi juhatuse esimehe Maksim Volkovi, kelle juhitud linnaasutuses paljastas audit autoritaarse juhtimise ja lepingud omadega.
SA Tallinna Hambakliiniku nõukogu kutsus alates tänasest tagasi juhatuse esimehe Maksim Volkovi, kelle juhitud linnaasutuses paljastas audit autoritaarse juhtimise ja lepingud omadega.