• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Briti majandusega on toimunud ime

  Võrreldes möödunud aastaga, on Suurbritannia majandusega toimunud ime. Paranenud pole mitte ainult eelarve defitsiit ega majanduskasv – oodatust tugevamaid tulemusi on näidanud mitu majandusnäitajat.

  Suurbritannia eelarve defitsiit oli eelmisel aastal 82,1 miljardit naela ehk 5,2 protsenti SKTst. 2011–2012 ulatus Briti eelarve defitsiit 7,6 protsendini SKTst. See on märkimisväärne paranemine ning nüüd prognoosib Briti rahandusminister George Osborne, et riik peaks 2020. aastaks jõudma eelarve ülejääki.
  George Osborne peab täna iga-aastase kõne, kus räägib Briti majandusest. Paljud ootavad kõnest seda, et ta tooks välja Briti majanduse selle aasta suurepärase taastumise. Tõenäoliselt kasutab Osborne Briti majanduse näidet ka oma kriitikute vaigistamiseks, kes on alates 2010. aastast, kui Osborne tutvustas oma defitsiidi vähendamise programmi, avalikult rahandusministri turmtule alla võtnud.
  Säästukavale veel lõppu näha pole. Kuigi Briti majandusel on hakanud palju paremini minema, ei oodata Osborne’i defitsiidi vähendamise programmile leevendust. Endine Inglise Keskpanga rahapoliitika komitee liige Andrew Sentance ütles CNBC-le, et ootab Briti majanduse kohta häid uudiseid. “Ma arvan, et me näeme paremaid ­uudiseid majanduskasvu kohta,” ütles Sentance.
  Mõned olulised asjad Osborne’i kõnes on seotud järgnevate aastate plaaniga energia, maksude, kulutuste ja eluasemeturuga. Sentance’i sõnul  võib Osborne rääkida tugevamast majanduskasvust, kuid ta peaks olema ettevaatlik, kuna eelarve ülejäägi eesmärgi saavutamiseni on veel pikk tee minna.
  Tähtsamatest näitajatest on sel nädalal Briti majanduse kohta avaldatud novembri tootmise indeks, mis tõusis võrreldes oktoobriga 56,5 punktilt 58,4 punktile ning ületas analüütikute 56,1punktilist prognoosi. Novembri ehitusindeks tõusis 59,4 punktilt 62,6 punktile, ületades analüütikute 59punktilist prognoosi. Briti majandus kasvas kolmandas kvartalis võrreldes möödunud aastaga 1,5%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rahvuslik projekt: päästame keskealised põdurate liigast
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
LHV aktsia tegi eilse järsu languse paari tunniga tasa
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.